- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Primul contribuabil care nu a plătit taxa de poluare

Posted By Roxana Andreica On 27 mai 2013 @ 17:08 In Articole | No Comments

Statul a început să piardă procesele iniţiate de contribuabilii nemulţumiţi de timbrul de mediu. Prima instanţă care s-a pronunţat în acest sens este Tribunalul Teleorman.

Potrivit Casei de Avocatură Coltuc, la data de 18 martie a.c., pe rolul Tribunalului Teleorman a fost înregistrată cererea nr. 1504/87/2013, prin care un contribuabil cerea în contencios administrativ înmatricularea unui autoturism Opel Zafira fără plata taxei de poluare.

La data de 8 mai, Completul 4 al tribunalului a admis cererea, obligând “Instituţia Prefectului Judeţului Teleorman  – Serviciul public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor să înmatriculeze reclamantului autoturismul Opel Zafira (…) fără plata taxei de poluare, dar cu respectarea dispoziţiilor legale şi cu achitarea celorlalte taxe prevăzute de lege”. Pentru că pârâtul nu a depus, conform legii, cererea de recurs în aceeaşi zi, decizia instanţei a rămas definitivă şi irevocabilă.

În urmă cu două săptămâni, avocatul Marius Coltuc declara pentru Curierul Naţional că în mai puţin de două luni, pe rolul tuturor tribunalelor din ţară s-au înregistrat aproape 3.400 de dosare privind restituirea timbrului de mediu. “Pe rolul tuturor tribunalelor din ţară s-au înregistrat 3.388 de dosare. Nu există dosare finalizate încă, dar la începutul lunii iunie vor exista. Dacă se păstrează proporţia de aproximativ 1.000 de dosare pe lună şi o sumă medie de restituit de 5.000 lei pe fiecare proces, cei care au plătit timbrul de mediu vor avea de primit lunar circa 5 mil. lei în acest an”, a declarat avocat Marius Coltuc.

Sursa: curierulnational.ro [1] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/primul-contribuabil-care-nu-a-platit-taxa-de-poluare.html

URLs in this post:

[1] curierulnational.ro: http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2013-05-27/Statul+a+inceput+sa+piarda+procesele+pe+timbrul+de+mediu

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.