09.29.2020 3:14

Premieră în industria auto. Primul airbag pentru şofer prevăzut cu sistem flexibil de activare

Airbag-ul pentru şofer prevăzut cu sistem flexibil de activare este o premieră pentru industria auto. Acesta a fost proiectat pentru o funcţionare mai eficientă şi pentru asigurarea unei protecţii la impact echivalente celei oferite de sistemele de airbaguri mai scumpe şi mai complexe. Automobilul Chevrolet Cruze (model 2013) este dotat cu primul airbag pentru şofer prevăzut cu sistem flexibil de activare.

Spre deosebire de airbag-urile cu declanşare în două trepte, ce utilizează un inflater pentru impact la viteze reduse şi altul pentru impact la viteze mari, noul airbag inteligent cu declanşare într-o singură etapă, montat pe modelul Cruze, utilizează un singur inflater cu putere mai mică, ce gestionează forţele de impact în ambele situaţii de viteză, se arată într-un comunicat al Chevrolet România.

Noul airbag reduce riscul leziunilor provocate de umflarea airbag-ului, permiţând energiei cinetice generate de mişcarea înainte a şoferului să împingă aerul în afară şi să îl elimine complet.

Sursa: capital.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto