09.21.2020 9:08

Pregatirile pentru Audi R8

Pregatirile pentru Audi R8 sunt în plina defasurare


Pregatirile pentru Audi R8 sunt în plina defasurare

Audi Neckarsulm va construi masini sport în serie limitata


Productia va începe la sfârsitul anului 2006
Locatia va beneficia de o investitie masiva
Unele departamente specializate vor fi extinse
Pregatirile pentru productia noului Audi R8, o masina sport autentica, se desfasoara în ritm alert la uzina Audi din Neckarsulm. Subsidiara a constructorului german, quattro GmbH va investi circa 28 milioane de euro în echipamente si masuri care au ca obiectiv restructurarea activitatii la Neckarsulm, telul fiind lansarea modelului sport R8. Prezentat sub forma conceptului “Le Mans quattro” la Salonul Auto de la Frankfurt – în urma cu trei ani -, R8 va fi disponibil pe piata de la jumatatea anului viitor.


Timpul scurt existent între momentul luarii deciziei de a produce aceasta masina la Neckarsulm – aprilie 2005 – si startul oficial al productiei – finalul lui 2006 – reprezinta o provocare speciala pentru angajatii quattro GmbH si Departamentul de Planificare de la Neckarsulm. “Am gândit o facilitate pentru productie de serie limitata, o idee inovatoare care sa îndeplineasca cerintele Audi R8″, a declarat Albrecht Reimold, director de planificare la Neckarsulm. Primul pas a fost transformarea unei hale situata în centrul fabricii, etapa încheiata în luna martie. La finalul lunii iulie vor fi instalate noile echipamente si tehnologia de transport. De asemenea vor fi implementate si câteva concepte noi privind logistica. Ulterior se va trece la mutarea sectiilor de productie a caroseriei, de asamblare si de logistica în noua hala de fabricatie pentru Audi R8. Finisajul se va face alaturi de modelele RS, la quattro GmbH.


“R8 va fi fabricat în întregime manual. Aceasta va însemna ca angajatii trebuie sa aiba o înalta calificare si sa aiba o experienta bogata”, a explicat Werner Frowein, director executiv quattro GmbH. De aceea, multi din angajatii implicati în dezvoltarea tehnica si constructia prototipurilor vor angrenati si în productia de serie a modelului Audi R8. O parte din lucratori au putut deja sa câstige un plus de experienta în constructia de masini exclusiviste dupa ce au lucrat în faza initiala a modelului Lamborghini Gallardo.


Toti cei 25 de angajati implicati în productia R8 vor lua parte la programe speciale de calificare si motivare înainte de începerea fabricatiei.


Uzina din Neckarsulm are multe sectii de competenta care vor juca un rol important în productia noii masini sport. Un exemplu este expertiza privind utilizarea aluminiului în dezvoltarea caroseriei, analiza ce se poate efectua la Centrul de design în aluminiu si aliaje usoare din Neckarsulm. Ca si an cazul modelelor A8 si A2, Audi va folosi tehnologia de constructie din aliaje usoare si la noul model.


Atelierul de lacatuserie Audi va furniza sculele si echipamentele de la locatiile din Neckarsulm si Ingolstadt. Caroseria va fi vopsita alaturi de cele ale modelelor Audi A8 si Lamborghini Gallardo la sectia de vopsitorie a uzinei din Neckarsulm. “Înca o data, locatia îsi poate dovedi spiritul inovator si priceperea în productia de vehicule sport premium, de înalta calitate, asa cum este si acest noul model”, a comentat directorul uzinei Jürgen Lunemann.


sursa: Porsche Romania

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto