08.13.2020 19:37

Praga R1 cu motor Renaultsport

Pentru amatorii de maşini de circuit, cehii de la Praga Cars au conceput o maşină sport foarte interesantă, dar care nu este omologată pentru circulaţia pe şosele.

Praga R1, maşina de curse a cehilor are un design destul de sofisticat, fiind conceput atât aerodinamic (sunt uşor de observat detalii preluate din Formula 1), dar şi pentru a avea un aspect plăcut, nu doar eficient.

Structura este de tip monococă, fiind realizată din fibră de carbon, aşa încât masa totală a lui Praga R1 se cifrează la doar 590 kg, în timp ce gabaritul general este foarte compact (4,17 metri lungime, 1,80 metri lăţime şi 1 metru înălţime).

Pentru că vorbim de maşini de circuit, specialiştii de la Praga Cars au adaptat pe Praga R1 un motor de origine Renaultsport. Adică motorul aspirat de 2,0 litri pe care îl regăsim şi pe micul hot-hatch Renault Clio 3 RS, dar a cărui putere a fost crescută uşor până la 210 CP/7.500 rpm. Ceea ce înseamnă un raport masă/putere impresionant, de 2,8 kg/CP.

La care mai adăugăm o cutie de viteze secvenţiană cu 6 trepte Hewland şi un diferenţial autoblocant, în timp ce puterea este transmisă roţilor spate. Meniul mai include suspensii Koni, ambreiaj AP Racing sau unitate de control electronic Motec.

Preţul maşinii de curse, Praga R1, porneste de la 98.000 euro. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto