08.13.2020 20:10

Porsche Carrera GT cu numarul 1111

Cea mai puternica masina sport Porsche merge din record în record – Porsche Carrera GT cu numarul 1111


Cadou de Craciun: Porsche Carrera GT cu numarul 1111

Cea mai puternica masina sport Porsche merge din record în record


Cadou de Craciun: Porsche Carrera GT
Masina cu numarul 1.111 a fost livrata catre un client din Orientul Mijlociu


Un client Porsche din Emiratele Arabe Unite a primit un cadou special cu ocazia Craciunului: Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG, companie cu sediul la Stuttgart, a furnizat un automobil Carrera GT ce poarta numarul de serie 1.111.
Prin atingerea acestui prag, Carrera GT – bolid ce dezvolta 612 cai-putere si atinge 330 km/h – a devenit masina sport cea mai de succes din toate timpurile. Ultimul exemplar al acestui vehicul de exceptie va iesi pe poarta uzinei din Leipzig în aprilie 2006.


Conform celor declarate de Dr. Wendelin Wiedeking, director executiv al producatorului de masini din Stuttgart:
“Carrera GT a întarit înca o data imaginea marcii Porsche ca producator de masini sport si a demonstrat ca strategia noastra de productie a atins nivelul pe care ni     l-am propus. Mai mult, Porsche a reusit sa devina profitabila cu modelul Carrera GT. Sub acest aspect, aceasta masina sport a fost un succes economic pentru compania noastra, asa cum ne asteptam”.
De la prezentarea oficiala ce a avut loc la 28 septembrie 2000, în Muzeul Louvre din Paris, Carrera GT a fost automobilul care a impus ritmul în segmentul sau. “Este în pozitia numarul 1 si în ziua de astazi. Carrera GT a reusit sa-si câstige un loc special în istoria de 57 de ani a companiei Porsche”, a adaugat Wiedeking.


Cea mai importanta marca pentru Carrera GT ramâne America de Nord, unde au fost vândute circa jumatate din vehiculele produse.
Cifre serioase în ceea ce priveste comercializarea s-au înregistrat si pe piete traditionale pentru Porsche, precum Germania, Marea Britanie, Italia si Orientul Mijlociu.


La fel ca si vânzarile foarte bune, modelul Porsche – un pur sânge veritabil al vitezei – a fost recompensat cu o multitudine de premii de la lansarea pe piata în septembrie 2003.
Cele mai cunoscute distinctii sunt Goldene Lenkrad (Volanul de Aur, decernat de Bild am Sonntag, 2005), Auto Trophy (acordat de Auto Zeitung, 2004 si 2005) si Best Auto (oferit de Auto Motor und Sport, 2004).
De asemenea, premii internationale au fost acordate de Auto Car (Marea Britanie, 2004), Top Gear (Marea Britanie, 2004) si Road & Track (SUA, 2004).
Pâna în decembrie 2005, Carrera GT a fost subiectul unui numar de aproape 3.500 articole, iar dintre acestea 100 au tinut prima pagina a unor publicatii de notorietate din Germania si din întreaga lume.


sursa: Porsche Romania

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto