07.15.2020 8:51

Peste 20.000 de sisteme de monitorizare

Piata în crestere: Un plus de 20.000 de sisteme de monitorizare prin GPS a vehiculelor în fiecare an

Piata locala a solutiilor de monitorizare a vehiculelor prin GPS va creste agresiv în urmatorii ani, cu o rata de minim 20% pe an. Din estimarile noastre, în România în prezent sunt active cca 80.000 de sisteme montate pe autoturisme, camioane, utilaje de constructii etc, iar pâna la finele acestui an înca aproape 20.000 de vehicule se vor afla într-un sistem de monitorizare prin GPS, aceasta rata ramânând aproximativ la fel în urmatorii 3 ani“, a aratat Adrian Dinu, director general SAS Grup, liderul pietei solutiilor de monitorizare prin GPS. “Obiectivul SAS Grup este de a creste într-un ritm cel putin egal cu piata si a detine în mod constant o cota de piata de minim 25%“, a adaugat Adrian Dinu. În prezent, solutia SAS Fleet Pro este functionala pe aproximativ 20.000 de vehicule, conform datelor atestate de furnizorul de trafic de date (una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii din lume).

În ultimii ani au aparut schimbari în ceea ce priveste companiile care utilizeaza solutiile de monitorizare a flotelor prin GPS: a scazut numarul celor din domeniul constructiilor si imobiliare, caci multe nu au mai avut o activitate consistenta sau chiar au intrat în insolventa/faliment în ultimii ani; a crescut gradul de utilizare a acestor solutii în banci, din ce în ce mai atente la costuri, precum si în companiile multinationale din diferite domenii de activitate.

Piata solutiilor de monitorizare auto prin GPS a crescut în România în ultimii ani fiind stimulata de perioada de criza, care a fortat firmele sa fie extrem de riguroase cu cheltuielile si sa adopte sisteme care au rezultate în acest sens. Prin implementarea solutiilor de monitorizare a flotelor prin GPS, atât companiile de distributie, cât si producatorii care îsi realizeaza singuri livrarile realizeaza reduceri ale cheltuielilor de pâna la 20%; în plus, veniturile lor cresc cu aproximativ 30% deoarece vehiculele nu stationeaza inutil, traseele sunt optimizate, soferii executa doar drumuri în interes de serviciu, astfel încât frecventa si eficienta cresc etc.

Înainte de criza, aproape nici un manager nu s-ar fi gândit ca ar putea avea lunar o cheltuiala inutila de aproximativ 40 Euro/vehicul doar din condusul agresiv al unui singur sofer (dupa cum reiese dintr-un calcul simplu privind cresterea consumului în aceasta situatie) si nu i-ar fi pasat ca 60% din totalul de kilometri efectuati de o masina erau de fapt parcursi de angajat în interes personal. Acum sunt convins ca toti îsi pun aceste probleme si este doar o chestiune de timp pâna când vor studia piata si vor vedea ca exista sisteme care pot sa arate si sa elimine “printr-un click de mouse” aceste cheltuieli. Surpriza cea mai mare o au managerii când vad ca leasingul pentru o asemenea solutie costa 7-10 Euro/luna/vehicul si doar prin eliminarea condusului agresiv pe acea masina se acopera deja acest cost si, în plus, se realizeaza o economie de peste 30 Euro/vehicul“, a precizat Adrian Dinu.

Cererea sporita de solutii de reducere a costurilor si optimizare a business-ului a stimulat piata solutiilor de monitorizare auto prin GPS. Astfel, la finele anului 2008, SAS Grup avea 220 de companii- client, pentru care realiza monitorizarea a 6.600 de vehicule. În anul urmator, a ajuns la aproape 400 de companii-client si 8.000 de vehicule supravegheate. Ritmul de crestere s-a mentinut în anii 2010- 2012, astfel încât, la finele lui 2012, SAS Grup avea peste 1.000 de firme-client si 18.000 de vehicule monitorizare prin solutia SAS Fleet Pro. Obiectivul SAS Grup pentru anul 2013 este de a avea 1.700 de clienti cu 25.000 de vehicule monitorizare prin sistemele pe care le realizeaza.

Despre S.A.S Grup

Compania  S.A.S GRUP, constituita în 2002, are ca obiect  de activitate productia, dezvoltarea si implementarea sistemelor integrate de supraveghere si urmarire autovehicule prin satelit, atat hardware cat si software, fiind unicul producator integrat de solutii GPS din Romania. În urma cu 10 ani, S.A.S GRUP  a introdus pe piata românesca sistemul profesional de urmarire si supraveghere din satelit a flotelor auto prin intermediul unei solutii AVL- Automatic Vehicle Location (în România solutia AVL este mai cunoscuta sub numele de “sistem GPS”).

Compania S.A.S GRUP este lider pe piata sistemelor profesionale de localizare vehicule prin AVL. Peste 850 de companii utilizeaza tehnologia AVL (sistem GPS) – S.A.S Grup, fiind active peste 20.000 de unitati GPS.

Datele furnizate de echipamentele GPS sunt transferate cu ajutorul solutiilor de transfer de date Orange, cu tehnologie de ultima ora, performante remarcabile si larga acoperire.

S.A.S Grup a dezvoltat in 2011 un sistem integrat de routare si raportare a abaterilor fata de traseele planificate/ precalculate ale unei flote auto. Sistemul de routare permite automatizarea distributiei sau livrarilor, precum si stabilirea rutelor de parcurs optime de catre vehiculele din flota auto; ulterior, solutia S.A.S GRUP evidentiaza în timp real abaterile fata de rutele programate. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto