08.11.2020 6:29

Peste 1.000 de motoare pe zi

Ford a salvat uzina de la Craiova fabricând motoare pentru America de Nord si Asia. O productie de 200.000 de bucati vor aduce americanilor 1.000.000.000 Euro

Productia de motoare a fabricii Ford de la Craiova accelereaza la peste 1.000 de unitati pe zi, sustinuta de exporturile în afara Europei, în timp ce productia de masini este afectata de piata auto în scadere de pe Batrânul Continent.

Jumatate din cifra de afaceri a uzinei Ford de la Craiova va proveni în acest an din produc­tia de motoare, cererea la nivel international pentru motoare mentinând în activitate fabrica din Ro­mânia, în timp ce productia de masini este „ajustata“ prin opriri ale liniei de asamblare, aceasta fiind dependenta de piata europeana, modelul B-Max nefiind comercializat în Asia sau America.

Productia zilnica este de putin peste 1.000 de motoare, în doua schimburi. Avem o capacitate instalata de 350.000 de motoare, iar în acest an vom produce aproape 200.000 de motoare, fata de 27.000 anul trecut“, a declarat Ian Pearson, seful Sectiei de Productie Motoare de la Ford Craiova.

Ecoboost

Citeste articolul integral in Ziarul Financiar 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto