04.01.2020 8:51

Pe zapada doar cu anvelope de iarna

Noul Cod Rutier obliga toti soferi sa aiba montate cauciucuri de iarna in momentul in care carosabilul este acoperit de zapada.

La aliniatul 6 al articolului 100 din  Noul Cod Rutier se mentioneaza ca: “este interzisa conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevazute în certificatul de înmatriculare sau înregistrare ori sunt uzate peste limita admisa”.
Sanctiunea maxima pentru nerespectarea acestui articol este de 20 de puncte de penalizare si retinerea certificatului de inmatriculare, ceea ce se traduce in 1.800 lei, avand in vedere ca punctul de penalizare este 90 lei.Soferul va reprimii certificatul de inmatriculare dupa ce va face dovada montarii cauciucurilor de iarna.Specialistii din domeniul auto recomanda ca anvelopele de vara sa fie înlocuite cu cele de iarna in momentul in care temperatura scade sub 7 grade Celsius. Anvelopele de de iarna au o consistenat mai moale si o aderenta mai buna pe suprafetele acoperite de zapada sau gheata.

Noul cod rutier nu prevede obligativitatea folosirii cauciucurilor de iarna in cazul in care asfaltul nu este acoperit de ghiata sau zapada dar probleme pot aparea atunci cand se produce un accident si nu ai avut anvelopele potrivite.
Iarna 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto