09.29.2020 7:38

Passat a primit trofeul “What Car?”

Passat a primit trofeu “What Car?” pt. “Best Family Car” – “Este cea mai buna masina de familie aflata în vânzare”


Passat a primit renumitul trofeu “What Car?” pentru “Best Family Car”

Juriul britanic a decis: “Este cea mai buna masina de familie aflata în vânzare”.


Wolfsburg, 25 ianuarie 2006. Recent, modelul german a fost distins cu Premiul “Gelber Engel” (“Îngerul Galben”) pentru anul 2006 de catre ADAC, automobil clubul din Germania. Acum, Volkswagen Passat este distins cu un nou premiu prestigios, primind trofeul “Best Family Car” acordat de revista auto britanica “What Car?”.


Un juriu format din zece membri ai colegiului redactional “What Car?” au ales câstigatoarea categoriei “Best Family Car” dintre cele cinci modele diferite, cautând masina care întruneste toate cerintele: un automobil care sa confere spatiu si protectie pentru adulti, copii si bagajele lor, în timp ce ofera si performante impresionante atât în trafic urban, cât si pe autostrazi. Pe scurt, juriul a cautat o masina care sa fie sigura, fiabila si economica, un prieten pentru familie!


Votul a decis: Passat. Acest model este a sasea generatie a unuia din cele mai bine vândute automobile, care a primit si cel mai înalt calificativ din partea Euro NCAP – cinci stele – pentru siguranta vehiculului, în urma unor teste de impact. Juriul revistei britanice a fost impresionat de o masina care dezvaluie cele mai fine particularitati la toate capitolele. Stilul vehiculului este unul aparte fata de rivalele sale, este comentariul ce a aparut în ultimul numar “What Car?”. Dar nu numai impactul vizual al designului a impresionat juriul. Particularitatile modelului Passat – inclusiv dotarile de înalta tehnologie care pot fi gasite, în mod normal, numai la clasa de lux (frâna electromecanica de parcare, lumini spate LED) – si valoarea economica a masinii au fost alti factori care au fost apreciati de redactorii revistei.


Conform juriului, Passat satisface un mare numar de cerinte prin designul robust si prin confortul pasagerilor, dar nu face rabat la a oferi un spatiu de depozitare suficient atât în habitaclu, cât si în portbagaj. În mod deosebit, juriul a apreciat motorul – 2.0 litri, turbo diesel (TDI), cu o putere de 103 kW/140 CP -, suspensia ferma si controlul sigur, concluzionând ca “este cea mai confortabila masina de familie aflata în vânzare”.


De la introducerea pe piata britanica în mai 2005, noul Passat a câstigat toate testele What Car? la care a participat. What Car? este cea mai bine vânduta revista britanica din domeniul auto si este pentru a 29-a oara când acorda renumitele trofee.


Noul Passat – un campion


În urma cu doar câteva zile, pe 19 ianuarie 2006, Passat a primit o alta distinctie renumita: “Gelber Engel” (“Îngerul Galben”) pentru anul 2006, acordat de ADAC, automobil clubul german. Competitia s-a bucurat de votul a 320.000 de cititori, care si-au exprimat optiunile, iar Passat a fost aleasa câstigatoare la categoria “Masini”. De asemenea, Passat a cucerit “2005 Goldene Lenkrad” (Volanul de Aur 2005), un premiu acordat de ziarul german Bild am Sonntag.


De la lansarea pe piata, Passat si Passat Variant au primit numeroase distinctii atât în Germania, cât si în alte tari. Numarul de vehicule înregistrate în 2005 de Oficiul Federal pentru Trafic Motorizat din Germania ilustreaza ca modelul Passat a fost foarte bine primit de clienti. Cu un total de 98.136 înmatriculari noi pentru acest automobil si cu o cota de piata de 17,3 procente (11.705 vehicule în decembrie; cota de piata 26,7%), noul Passat s-a evidentiat ca fiind una din cele mai bine vândute automobile din segmentul de mijloc, iar aceasta într-un interval de numai câteva luni.


sursa: Autoworld Cluj-Napoca

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto