05.25.2020 7:43

O dubla la Hockenheim pentru Audi

Gratie unei duble reusita la Hockenheim, Audi a reusit un debut fulminant în sezonul 2007 din DTM


Audi înregistreaza o dubla la Hockenheim 

• Audi A4 DTM, cea mai rapida masina în prima etapa din DTM
• Al zecelea succes pentru Mattias Ekström în DTM
• Un accident serios a marcat etapa de deschidere


Gratie unei duble reusita la Hockenheim, Audi a reusit un debut fulminant în sezonul 2007 din DTM. 101.000 spectatori (de-a lungul întregului weekend) au asistat la o evolutie impresionanta a masinilor Audi A4 DTM, cele mai rapide pe durata celor trei zile de întreceri. Suedezul Mattias Ekström a sarbatorit a zecea victorie a lui în DTM, obtinuta la capatul unei evolutii perfecte si cu o strategie excelenta din partea Audi Sport Team Abt Sportsline. Martin Tomczyk (Germania) l-a desait pe rivalul de la Mercedes, Bruno Spengler, si a ocupat locul al doilea gratie unei manevre magnifice în ultimul tur. Astfel, germanul a completat triumful reusit de Audi.


Pentru Audi, acesta a fost primul succes reusit pe actuala pista a Grand Prix-ului Germaniei si primul succes la Hockenheim în exact cinci ani. Dubla se putea transforma într-un podium integral pentru masinile Audi A4 DTM, dar Bruno Spengler l-a acrosat pe Timo Scheider dupa o eroare de pilotaj. Nou-venitul la Audi Sport Team Abt Sportsline a fost retrogradat pe locul al noualea dupa acest incident, care nu a fost vina lui, fiind vaduvit de punctele pe care le merita dupa cursa perfecta pe care o facuse pâna la acel moment. Ulterior, Spengler a primit o penalizare de 50 secunde pentru manevra respectiva.


Etapa de la Hockenheim a fost umbrita de accidentul petrecut în primul tur, care i-a implicat pe trei din pilotii Audi: Tom Kristensen (Danemarca), Alexandre Prémat (Franta) si Adam Carroll (Marea Britanie). Dupa un usor contact cu o alta masina, Kristensen a efectuat o pirueta la intrarea în “Parabolica”, dupa care a fost percutat de mai multe masini care rulau în urma lui. În timp ce Carroll nu a avut nici un fel de urmari corporale, Kristensen si Prémat au necesitat îngrijiri medicale la locul accidentului. Ambii piloti au fost dusi la centrul medical al circuitului, dupa care au fost transportati la psital pentru verificari amanuntite.


Recordman al victoriilor la Le Mans, Tom Kristensen a fost gasit cu câteva julituri, în timp ce Alexandre Prémat a suferit u ruptura a unei vertebre lombare, ceea ce – conform doctorilor – nu va avea efect pe termen lung. Fara îndoiala, francezul nu va putea concura în urmatoarele saptamâni.


Ambii piloti Audi au fost fericiti ca accidentul nu a avut consecinte mai serioase gratie standardelor de securitate îndeplinite de Audi A4 DTM. Celula de siguranta a ambelor masini a ramas intacta. Impactul frontal suferit de Alexandre Prémat a fost înregistrat la o viteza de 158 km/h.


Spre deosebire de Carroll si Prémat, Lucas Luhr si Mike Rockenfeller au avut parte de mai mult noroc la debutul lor în DTM si si-au plasat masinile Audi A4 DTM pe locurile al 11-lea, respectiv al 12-lea dupa dueluri palpitante cu campionul en titre, Bernd Schneider, si cu dublul laureat din Formula 1, Mika Hakkinen. Vanina Ickx a încheiat prima etapa din DTM ca cea mai bine clasata femeie, pe pozitia a 15-a. Pentru Christian Abt, cursa s-a încheiat prematur dupa un acrosaj usor cu Bernd Schneider, în turul cinci.


Rezultatele de la Hockenheim


1. Mattias Ekström (Red Bull Audi A4 DTM) 27 tururi/ 1h10m16,441s
2. Martin Tomczyk (Red Bull Audi A4 DTM) +3,826s
3. Daniel La Rosa (Mercedes) +7.,057s
4. Alexandros Margaritis (Mercedes) +8,451s
5. Paul Di Resta (Mercedes) +9,036s
6. Jamie Green (Mercedes) +10,913s
7. Bernd Schneider (Mercedes) +13,743s
8. Gary Paffett (Mercedes) +14,460s
9. Timo Scheider (GW:plus/Top Service Audi A4 DTM) +16,859s
10. Mika Hakkinen (Mercedes) +17,271s
11. Lucas Luhr (Philips Audi A4 DTM) +33,245s
12. Mike Rockenfeller (S line Audi A4 DTM) +33,801s
13. Mathias Lauda (Mercedes) +36,139s
14. Bruno Spengler (Mercedes) +56,850s
15. Vanina Ickx (Audi A4 DTM) +1m05,012s


Abandonuri:

Christian Abt (Playboy Audi A4 DTM) +22 turui (coliziune)
Tom Kristensen (Siemens Audi A4 DTM) +27 tururi (accident)
Susie Stoddart (Mercedes) +27 tururi
Alexandre Prémat (Audi Bank Audi A4 DTM) +27 tururi (accident)
Adam Carroll (Audi A4 DTM) +27 tururi (accident) 


sursa: Porsche Romania

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto