05.28.2020 15:42

Noul Renault Clio – plus variantele RS şi ST

În jurul orei 10, fluxul oamenilor din presă prezenţi la Salonul de la Paris se desfăşura într-o singură direcţie, concentric, de parcă toţi erau nişte Agenţi Smith (după costumaţie, ar fi putut să fie…) iar standul Renault era Neo.

Treizeci de minute mai târziu, un perete se ridică şi o mulţime de oameni îşi face apariţia – oamenii responsabili pentru dezvoltarea noului model Clio. Oamenii aplaudă şi, chiar dacă nu sunt nici francez şi nici nu am prins şedinţele uteciste, îmi vine şi mie să fac acelaşi lucru. Nişte oameni au muncit şi au scos un produs bun aşa că, deşi sunt convins că nu a fost vorba de voluntariat din partea lor, sunt convins că şi aplaudele noastre îi bucură într-o oarecare măsură. Pauză, deci, pentru că nu pot nici să scriu fără mâini, nici să aplaud cu una singură.

Prezentarea nu dureză mult, ceea ce e întotdeauna un lucru bun. De la prima vedere, noul Clio pare în acelaşi timp mai agresiv, dar şi mai feminin. E ca o bijuterie, cu multe suprafeţe lucioase şi strălucitoare, iar senzaţia se continuă neschimbată şi la interior unde există mai multe suprafeţe piano-black decât pe un… pian negru. Totuşi, atmosfera e plăcută şi mai puţin agitată decât în Peugeot 208. Dacă partea frontală este dominată de formele rotunde şi de logoul Renault şi el rotunjit şi supra-dimensionat), spatele este foarte vertical, cu suprafeţe tăiate mai energic şi nişte stopuri despre care ai putea spune că aduc cu cele ale altor mărci, dar n-ar avea niciun rost. Important este că noul Clio arată bine, unitar, are sens şi se integrează în noua linie de design a mărcii.

Citeşte articolul integral pe topgear.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto