02.24.2020 21:07

Noul Ford Mustang

Ford Mustang: Masina sport cu cele mai mari vânzari din lume în prima jumatate a lui 2015

Versiunea Race Red V8 „Coupe”, cea mai dorita din Europa

 

  • Mustang este masina sport cu cele mai mari vânzari din lume în 2015, potrivit datelor globale ale IHS Automotive pentru prima jumatate a anului

 

  • Peste 8.000 de modele Mustang au fost vândute în Europa; clientii prefera versiunea „coupe” cu motorul V8 de 5 litri de 421 CP si culorile Race Red si Magnetic Grey

 

  • În plus, la fabrica Fabrica Ford de Asamblare din Flat Rock, Michigan (Statele Unite) a demarat productia pentru modelul Mustang cu volan pe dreapta, pentru mai multe piete, inclusiv Marea Britanie

 

  • Anul 2015 marcheaza primul an în care modelul Mustang este disponibil clientilor din toata lumea în peste 100 de piete

 

Datorita clientilor din toata lumea, modelul Ford Mustang a fost masina sport cu cele mai mari vânzari din lume în prima jumatate a anului, potrivit datelor emise de IHS Automotive.

76.124 vehicule Mustang au fost înmatriculate în toata lumea, în primele 6 luni ale anului 2015* – cu 56% mai mult decât în aceeasi perioada a anului trecut.

“Clientii din Europa si de pe pietele care folosesc modele cu volanul pe dreapta asteapta de peste jumatate de secol experienta Mustang, astfel ca nu este nicio surpriza ca exista o cerere uriasa pentru modelul Mustang în aceste regiuni”, a declarat Stephen Odell, vicepresedinte executiv, Global Marketing, Sales& Service. “Datorita sprijinului clientilor din toate colturile lumii, Mustang este masina sport cu vânzarile cele mai mari din lume.”

Vânzarile initiale arata ca în Europa, pentru caroseriile „coupe” si „convertible”, culorile Race Red si Magnetic Grey (ambele cu 21% din vânzarile totale) sunt cele mai populare culori. Clientii versiunii „coupe” din Europa prefera culoarea Race Red (24%), iar clientii care au ales modelul decapotabil prefera culoarea Magnetic Grey (32%).

Mustang

3 din 4 vânzari de Ford Mustang din Europa sunt pentru versiunea „coupe” pâna în prezent si 2 din 3 clienti au optat pentru motorul Ford V8 de 5 litri cu 421 CP.

Soferii din Europa opteaza aproape în mod egal pentru transmisia manuala cu 6 viteze (51%) si cea automata cu 6 viteze (49%). Transmisia automata se dovedeste mai populara printre clientii care au achizitionat modele cu motoare V8 de 5 litri (57%), iar optiunea manuala este preferata de clientii care au achizitionat modele cu motoare EcoBoost de 2,3 litri si 317 CP (65%).

MUSTANG_COLORS

Primele modele Mustang cu volanul pe dreapta

Productia modelului Mustang cu volanul pe dreapta a început la Fabrica de Asamblare din Flat Rock, Michigan, State Unite, continuând astfel programul global de lansare a acestui model.

Modelul Ford Mustang este acum disponibil pentru clientii din peste 100 de piete din toata lumea. Adaugarea unui model Mustang cu volanul pe dreapta la gama globala de vehicule Ford permite exportul în peste 25 de piete suplimentare din toata lumea, inclusiv in:

- Marea Britanie

- Africa de Sud

- Australia

- Noua Zeelanda

- Japonia

- Cipru

- Malta

si un numar redus de insule din Caraibe.

Lider global de vânzari

Vânzarile din SUA si Asia au început iarna trecuta, iar în Europa modelul Mustang a început sa fie comercializat din aceasta vara.

Noii cumparatori consolideaza cresterea vânzarilor din State Unite, în special în regiuni precum California de Sud – cea mai mare piata de masini sport din tara, potrivit IHS – unde vânzarile retail ale modelului Mustang s-au dublat în acest an.

Desi Mustang este nou introdus pe piata din China, acesta este deja unul din cele mai bine vândute modele port din tara, vânzarile cele mai mari fiind înregistrate la Beijing, Guangdong si Shanghai.

MustangRHD_1 FINAL2

Modelele au fost recent puse la dispozitia dealerilor din Europa, iar unele piete, inclusiv Marea Britanie, asteapta cu nerabdare livrarea primelor modele cu volanul pe dreapta.

Aproape 2.000 de comenzi pentru Ford Mustang au fost preluate în Marea Britanie începând cu luna ianuarie. Se estimeaza ca primele unitati vor fi livrate catre clienti în noiembrie, fiind disponibil un numar suplimentar de unitati pentru a acoperi cererea care a depasit asteptarile.

Interesul clientilor pentru modelul Mustang în Europa a fost evident înca de anul trecut, când Ford a deschis precomenzi pentru 500 de unitati Mustang în timpul Finalei Champions League din 2014, acestea epuizându-se în doar câteva minute. 2 dintre acestea apartin unor clienti din România si pâna în prezent în România au fost comandate 58 de modele Mustang.

RHD Mustang_4

* Datele globale IHS includ toate înmatricularile din segmentul sport global IHS în perioada ianuarie-iunie 2015.

Despre Ford Motor Company

Ford Motor Company, lider global al industriei auto, cu sediul la Dearborn, Mich., produce sau distribuie autoturisme pe sase continente. Cu peste 195.000 de angajati si 66 de fabrici în toata lumea, marcile auto ale companiei includ Ford si Lincoln. Societatea ofera servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Pentru informatii suplimentare privind Ford si produsele sale globale, vizitati www.corporate.ford.com.

Ford of Europe produce, vinde si serviseaza vehicule sub marca Ford pe peste 50 de piete individuale si are aproximativ 53.000 de angajati la facilitatile proprii si aproximativ 67.000 de angajati când sunt luate în considerate asocierile în participatiune si entitatile neconsolidate. În pus fata de Ford Motor Credit Company, operatiunile Ford Europe includ Divizia Ford de Relatii cu Clientii si 23 de facilitati de productie (15 detinute integral sau asocieri în participatiune consolidate si 8 asocieri în participatiune neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903 – acelasi an în care a fost fondata Ford Motor Company. Productia europeana a început în 1911. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto