01.27.2022 23:30

Noua ŠKODA KAROQ s-a lansat pe piata din Transilvania

 

 • Noul SUV a fost lansat în showroom-ul Compexit, în cadrul KAROQ FEST

 

 • Solutiile de conectivitate stabilesc noi standarde în segmentul SUV-urilor compacte

 

 • Nivelul de echipare Style pentru ŠKODA KAROQ are cele mai bune dotari din categoria sa, la un pret competitiv

 

 • ŠKODA KAROQ a obtinut 5 stele în testul Euro NCAP

 

 • KAROQ a inaugurat Pârtiile MARISEL, alaturi de 127 copii înscrisi la CUPA ŠKODA  COMPEXIT, editia a III-a

 

Noua ŠKODA KAROQ – un SUV compact cu caracter, spatiu generos si tehnologie de ultima ora, este cel mai recent reprezentant al noului limbaj de design al marcii ŠKODA.
Sub motto-ul “Drumul tau e altfel”, noul SUV a fost dezvaluit în cadrul KAROQ FEST, un eveniment de prezentare “altfel” sub forma unui mini-festival culinar cu preparate atent alese, cu momente speciale si numere de magie în jurul si în interiorul masinii – pentru ca ŠKODA KAROQ este cu adevarat magica si fiecare detaliu ascunde invitatia de a descoperi clipe surprinzatoare.

Cu design-ul sau emotional si dinamic, cu numeroase dotari inteligente, ŠKODA KAROQ este masina perfecta pentru cuplurile de orice vârsta si familiile în cautare de experiente remarcabile în natura, dar si în oras.

Modelul recent lansat iese în evidenta prin interiorul spatios si sistemul modern de infotainment, si este detinatorul trofeului Volanul de Aur 2017, una dintre cele mai prestigioase si râvnite distinctii din presa auto europeana.

În plus, SUV-ul compact are 7 airbag-uri în echiparea de serie: pentru sofer si pasager, laterale, pentru cap si genunchi, aceste sisteme de protectie fiind remarcate de Euro NCAP, Programul European independent de evaluare a masinilor noi care acorda punctajul maxim de 5 stele. KAROQ devine astfel unul dintre cele mai sigure SUV-uri compacte în circulatie astazi. ŠKODA este, în prezent, unul dintre putinii producatori auto a caror întreaga gama de modele a primit scorul maxim la testul Euro NCAP.

ŠKODA KAROQ este echipata cu un numar mare de camere si cu sisteme de asistenta pe baza de radar sau de senzori. Asistentul radar frontal, care include functia de frânare de urgenta în oras cu recunoasterea siluetei persoanelor, previne accidentarea pietonilor.

Functiile de asistenta la manevra si la plecarea cu spatele ajuta soferul în conditii de vizibilitate redusa si avertizeaza asupra pericolelor ascunse.

Alte functii de siguranta la bordul ŠKODA KAROQ includ sisteme precum cel adaptiv de pastrare a distantei, de avertizare la parasirea benzii de rulare, de recunoastere a indicatoarelor auto, de apel de urgenta, de asistenta în caz de ambuteiaj si de detectare a oboselii.

ŠKODA KAROQ se pozitioneaza în vârful segmentului sau, datorita solutiilor inovatoare de conectivitate. Amintim sistemele de vârf ce ofera hotspot Wi-Fi, noile servicii online mobile ŠKODA Connect, împartite în serviciile Infotainment online, pentru informare si navigatie, si Care Connect, pentru asistenta în caz de avarii sau urgente, cu optionale precum Butonul Emergency Call si platforma SmartLink+, ce duce interconectarea inteligenta a masinii cu smartphone-ul la un nou nivel.

O gama complexa de sisteme de asistenta a soferului si un sasiu care defineste noi standarde în segment îsi dovedeste calitatea la deplasarea în off-road fac din ŠKODA KAROQ un SUV extrem de receptiv la toate nevoile unui sofer. Si ale pasagerilor, la al caror confort se adauga cele 20 de dotari „Simply Clever” disponibile.

Detine doua motorizari pe benzina (1.0 TSI si 1.5 TSI) cu puteri între 85 kw (115 CP) si 110 kw (150 CP) si doua motorizari diesel (1.6 TDI  si 2.0 TDI) cu puteri între 85 kw (115 CP) si 140 kw (190 CP).

Lungimea de 4.382 mm, latimea de 1.841 mm si înaltimea de 1.603 mm, cu spatiul pentru genunchi de 69 mm si portbagajul cu capacitatea de 521 l cu scaunele din spate în pozitie normala  sunt doar începutul. În plus, la bord pot fi gasite numeroase dotari inteligente, precum sistemul VarioFlex pentru scaunele din spate, permitând ca acest SUV sa devina un van cu capacitatea maxima de încarcare de 1.810 l.

Cu exceptia celui mai puternic motor diesel, toate propulsoarele pot fi comandate cu transmisia manuala cu 6 trepte sau cu transmisia automata DSG cu 7 trepte. Motorul 2.0 TDI de 140 kw (190 CP) este echipat cu tractiune integrala si cu transmisia DSG cu 7 trepte.

Toate acestea sunt la un pret de pornire de la 16.689 Euro + TVA.

Duminica, 25 februarie, s-a desfa?urat la Pârtiile Marisel, editia a III-a a  CUPEI ŠKODA  COMPEXIT la schi alpin, concurs dedicat juniorilor. In pofida vremii extrem de reci, ne-am bucurat  de prezenta unui numar mare de participanti, 127 de juniori cu vârste cuprinse între 5 si 15 ani, care s-au înscris la start, si care au dar curs invitatie noastre de a inaugura cel mai nou domeniu schiabil din zona, împreuna cu vedeta noastra, ŠKODA  KAROQ.

Cel mai nou SUV al constructorului ceh este disponibil pentru drive test în showroom-urile din Cluj Napoca, Str. Calea Turzii nr. 223 si Bistrita, Cartier Viitoara nr. 264.

12

Despre Compexit

Compexit Trading (dealer SKODA) face parte din Compexit Grup, alaturi de Topcar Transilvania (dealer SEAT), Compexit Autorulate si Compexit Fleet Services. In prezent Compexit Grup are 153 angajati si 11% cota de piata de import locala pentru marca ŠKODA.

Istoric:

 • 1995: Se infiinteaza firma Compexit Trading. Este firma care aduce pentru prima data la Cluj, marca ŠKODA;
 • 1996: Compexit Trading devine unic importator ŠKODA in tara. Marca reprezentata ajunge pe locul al doilea la nivel national, ca volum al vanzarilor;
 • 1998: Porsche Romania preia importul autoturismelor din grupul VW, iar Compexit Trading ramane unul dintre cei mai puternici dealeri din afara capitalei;
 • 2000: Se muta in sediul de pe Calea Turzii nr. 134, unde isi desfasoara activitatea in showroom-ul de peste 100 mp si service-ul cu 6 posturi de lucru;
 • 2003: Se deschide reprezentanta de la Bistrita, avand ca principala activitate comercializarea autupturismelor noi;
 • 2004: Compexit inaugureaza complexul showroom-service din Calea Turzii nr. 223, pe o suprafata de 4.135 mp, investitie de 3.000.000 Euro;
 • 2007: Se finalizeaza complexul showroom-service din Bistrita, cartier Viisoara, avand suprafata de 1.000 mp, investitie de peste 1.000.000 Euro;
 • 2008: Se extinde capacitatea de productie prin construirea celei de-a II-a hale de tinichigerie pe o suprafata de 540 mp;
 • 2011: Cifra de afaceri Compexit Trading este de 9.960.000 Euro, ocupand locul al VI-lea in reteaua dealerilor ŠKODA;
 • 2015: Compexit ajunge la 120 angajati si cifra de afaceri de 13.300.000 Euro;
 • 2017: Cifra de afaceri estimata este de 15.400.000 Euro, iar cota de piata locala detinuta de 11%. Devine Centru Flote ŠKODA (Service si Vanzari), primul din Transilvania.

Comentarii (1):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

 • Cele mai noi stiri din domeniul auto
 • Cele mai bune oferte
 • Cele mai interesante evenimente auto