07.11.2020 17:55

Noua Clasa B

Noua Clasa B de la Mercedes-Benz a fost lansata oficial în România. Mult mai agila si mai eficienta si totusi la fel de confortabila si spatioasa ca întotdeauna, noua Clasa B este un autoturism complet.


Noua Clasa B de la Mercedes-Benz

Clasa compacta Mercedes-Benz intra într-o noua era:
• Agilitate: spatiu si dinamism din abundenta
• Eficienta: o platforma tehnica complet noua cu motorizari noi si transmsie automata cu dublu-ambreiaj
• Siguranta: sistemul de avertizare asupra coliziunilor pe baza de radar este oferit standard, iar sistemul PRE-SAFE® este disponibil optional în premiera
• Senzational: valoarea coeficientului aerodinamic reprezinta noul etalon al clasei compacte

Noua Clasa B de la Mercedes-Benz a fost lansata oficial în România. Mult mai agila si mai eficienta si totusi la fel de confortabila si spatioasa ca întotdeauna, noua Clasa B este un autoturism complet. Înaltimea mai mica a caroseriei si pozitia de conducere  mai înalta indica faptul ca noua Clasa B este un Sports Tourer  foarte  dinamic si placut la condus.

Noua Clasa B reprezinta un nou început pentru segmentul compact Mercedes-Benz atât în ceea ce priveste designul, cât si tehnologia folosita pentru aceste modele. Pentru noua Clasa compacta B sunt disponibile patru motorizari noi pe benzina si diesel, cu injectie directa si supraalimentare cu turbina, o transmisie automata cu dublu-ambreiaj precum si una manuala. Soferul este de acum ajutat de noi sisteme de asistenta, oferite în premiera pentru acest segment.

Noua Clasa B consuma cu pâna la 21% mai putin decât predecesorul sau

Consumul de carburant al noii Clase B este cu pâna la 21% mai mic decât cel al fostei generatii. Toate noile propulsoare au fost dezvoltate in-house de catre Mercedes-Benz.. Ambele versiuni diesel (B 180 CDI BlueEFFICIENCY si B 200 CDI BlueEFFICIENCY) au acum un consum mediu de 4,4 litri pentru 100 de km parcursi fata de 5,2 litri, valoarea de consum a predecesorilor. B 180 CDI BlueEFFICIENCY obtine o valoare a emisiilor de CO2 de 115 g/km cu transmisia automata, o îmbunatatire cu 21% a performantelor predecesorului sau. În ciuda performantelor dinamice mult mai bune, versiunile pe benzina B 180 BlueEFFICIENCY si B 200 BlueEFFICIENCY consuma acum în medie 5.9 litri pentru 100 km parcursi. Emisiile de CO2  sunt acum mai bune cu 12% (137 g si respectiv 138 g CO2/km).

Designul exterior: spatiu urias ascuns de forme foarte atractive

Noua Clasa B este un Sports Tourer Mercedes-Benz autentic, oferind spatiu foarte mare la interior si performante dinamice impresionante, demne de un model compact hatchback. Liniile originale ale designului exterior indica aceste lucruri din orice unghi al masinii. Partile frontale si cea posterioara beneficiaza de un design care subliniaza latimea masinii – grila motorului este foarte lata si proeminenta, iar farurile se prelungesc pe lateralele masinii, la fel ca în partea din spate unde stopurile din doua bucati unesc hayon-ul de lateralele masinii. Luneta este prelungita mult spre lateralele masinii iar hayonul ofera o deschidere ampla catre un portbagaj cu marginea de încarcare joasa. Privita din lateral, noua Clasa B impresioneaza prin fluiditatea designului, pasajele rotilor proeminente si linia plafonului care coboara usor spre spate.

Aerodinamica exemplara: valoare senzationala pentru coeficientul aerodinamic

Coeficientul aerodinamic al noii Clase B este impresionant – cd = 0.26, aceasta valoare ducând modelul Mercedes-Benz în topul segmentului sau. Chiar mai mult decât atât, pachetul tehnologic ce va fi disponibil la scurt timp dupa lansare – ECO Technology vine cu modificari care scad coeficientul si mai mult, la o valoare  de 0,24.

Un nou concept: înaltime mai mica a caroseriei, dar spatiu interior mai mare

Aspiratiile dinamice înalte ale noii Clase B sunt exprimate perfect de noul design exterior cu o înaltime a caroseriei acum redusa la 1.557 milimetri. Noul model are  o garda la sol mai mica cu cinci centimetri, iar înaltimea scaunelor fata de drum a fost scazuta cu 86 mm. Însa ca raspuns la feedback-ul primit din partea clientilor, pozitia de conducere a ramas mai înalta. Totusi, spatiul la nivelul capului a fost crescut, ajungând acum la 1.047 mm (fara acoperis panoramic) pentru pasagerii din fata. Pozitia de sedere mai dreapta, plus coborârea podelei interioare a masinii, a determinat crearea unui spatiu la nivelul genunchilor de 976 mm, ceea ce reprezinta o referinta în segment.

Noua Clasa B este disponibila optional cu sistemul EASY-VARIO-PLUS ce permite reorganizarea simpla si rapida a interiorului pentru a facilita transportul obiectelor voluminoase. Sistemul permite culisarea longitudinala a scaunelor din spate pe o cursa de 140 milimetri si astfel volumul portbagajului poate varia între 486 si 666 litri. Scaunul pasagerului din dreapta poate fi culisat spre fata pentru încarcarea obiectelor foarte lungi.

Designul interior: calitate superioara si startul unei noi ere Mercedes-Benz

Interiorul noii Clase B redefineste standardele segmentului compact. El este caracterizat de materiale de calitate foarte buna, finisaje ireprosabile cu o mare atentie pentru detalii si un design foarte modern. Optional, plansa de bord poate fi îmbracata complet în piele ARTICO cusuta cu fir gros în culoare contrastanta. Personalizarea este posibila datorita celor patru pachete de dotari disponibile – Chrome, Sports, Exclusive si Night.

Piesa centrala de design este display-ul central, disponibil în doua dimensiuni – 147 si 178 mm diagonala. El pare sa pluteasca deasupra celor trei guri de ventilatie centrale, iar finisarea sa este foarte moderna si atractiva pentru atentia oricarui ocupant al masinii.

Volanul beneficiaza de un design nou si indiferent de echipare sau de model, el are o insertie cromata în spita centrala. Tabloul de bord este format din patru ceasuri rotunde, analogice cu acele asezate în dreptul orei 6 în pozitia de repaos. Scaunele au cusaturi în culoare contrastanta. Toate aceste detalii subliniaza caracterul sportiv al interiorului.

Partea tehnica: proiectata pentru atingerea maximului posibil de eficienta

Toate motorizarile Clasei B sunt noi, la fel si transmisia manuala si cea automata. Toate  transmisiile si motorizarile au fost dezvoltate in-house de catre Mercedes-Benz si sunt produse la uzinele Untertürkheim si Hedelfingen din Stuttgart, Rastatt/Baden, Gaggenau/Baden si Kölleda/Thuringia. Sistemul ECO start/stop este prezent standard pe toate configuratiile motor/transmisie.

Noile motorizari pe benzina în patru cilindri, supraalimentate cu turbina sunt primele propulsoare din noua generatie de motoare cu cilindree mica dezvoltate de Mercedes-Benz (botezate intern M270). Ele sunt echipate cu a treia generatie a sistemului de injectie directa Mercedes-Benz, folosita pentru prima oara pentru clasa compacta Mercedes si pentru motoare mai mici de V8 si V6. Noile motoare au fost proiectate special pentru a putea fi montate atât transversal cât si longitudinal. În noua Clasa B ele sunt momentan disponibile în versiuni 1.6 cu 122 CP – B 180 sau 156 CP sub indicativul B 200. Cuplul maxim pentru fiecare versiune în parte este de 200 respectiv 250 Nm de la 1.250 rpm.

Noul motor diesel este de fapt o modificare a propulsorului OM651 montat pe Clasele C si S. Cilindreea a fost scazuta la 1.8 litri, iar în Clasa B acest motor a fost montat prima oara transversal. B 180 CDI dezvolta 109 CP si 250 Nm de la 1.400 Nm iar B 200 CDI are 136 CP si 300 Nm de la 1.600 rpm.

Odata cu lansarea noii Clase B,  Mercedes-Benz introduce o alta premiera absoluta. Aceasta este primul model al marcii care va putea fi echipat cu noua transmisie automata cu sapte trepte si dublu ambreiaj 7G-DCT. Noua transmisie este foarte compacta ca dimensiuni, foarte versatila, fiind montata pe numeroase configuratii de motor, este echipata cu pompa de ulei electrica si suporta functia de start/stop. 7G-DCT schimba treptele rapid, lin si combina confortul unei transmisii conventionale automate cu eficienta transmisiilor manuale.

Noua transmisie manuala cu sase trepte pentru Clasa B este de asemenea o noutate si este foarte apropiata tehnic de 7G-DCT. Ea permite schimbari foarte line si usoare de trepte si are o masa proprie mica.

Sasiul si suspensiile: sportivitate si rafinament pentru cel mai compact Sports Tourer al familiei

“Fascinant de agila” – astfel au definit pilotii nostri de teste noua Clasa B în timpul dezvoltarii sasiului si suspensiilor. Noul model este mult mai dinamic decât predecesorul sau datorita centrului de greutate pozitionat mai jos, noii punti spate cu suspensii independente cu patru brate si datorita sistemului ESP® Electronic Stability Programme îmbunatatit. Pentru o si mai mare agilitate este disponibila optional o suspensie sport. Aceasta are un nivel mai coborât cu 20 de mm, amortizoarele sunt sport, iar sistemul de directie Direct-Steer este standard.

Directie: mecanica, asistata electric

Directia electro-mecanica a noii Clase B a fost reproiectata pentru mai multa usurinta si precizie în exploatare. Un sistem Direct-Steer este oferit standard împreuna cu pachetul sport. Sistemul de directie asistata electric îmbunatateste decisiv eficienta consumului de energie deoarece functia de asistenta electrica foloseste energie doar când soferul vireaza propriu-zis.

Un nou sistem de asistenta si frânare de urgenta pentru evitarea coliziunilor din spate

În premiera absoluta în segmentul compact, Clasa B poate fi echipata cu un sistem de asistenta/avertizare asupra coliziunilor iminente, pe baza de radar. Masina are în echiparea standard acest sistem, împreuna cu sistemul adaptiv de frânare Brake Assist. Sistemul COLLISION PREVENTION ASSIST ofera atentionare vizuala si acustica si pregateste sistemul de frânare pentru performanta maxima în cazul în care masina se îndreapta periculos spre un alt autovehicul. Acest sistem are un impact semnificativ pentru reducerea accidentelor.

Iar asta nu este totul. Lista completa de sisteme de siguranta disponibile la modelele mai mari este acum preluata pentru Clasa B:
- Asistent pentru faza lunga adaptiva (Adaptive Highbeam Assist)
- Asistent pentru unghiul mort (Blind Spot Assist) si asistent pentru mentinerea pe banda de rulare (Lane Keeping Assist)
- ATTENTION ASSIST (standard)
- Asistent pentru limite de viteza (Speed Limit Assist)
- Asistent activ la parcare (Active Parking Assist)
- Functie HOLD a sistemului de frânare
- Asistent la plecarea din plan înclinat (Hill Start Assist) 
- LINGUATRONIC
- Camera pentru mers cu spatele
- DISTRONIC PLUS

Premiera: Sistemul PRE-SAFE® este acum disponibil în clasa compacta

Sistemul PRE-SAFE® este acum disponibil în exclusivitate în clasa compacta pentru noua Clasa B. Iar acesta este un pas urias pentru raspândirea acestui sistem exclusivist, lansat pe Clasa S în 2002. PRE-SAFE® pretensioneaza centurile, închide automat geamurile si trapa si repozitioneaza scaunul pasagerului din dreapta în cea mai favorabila pozitie în caz de impact. Pentru ocupantii din spate sunt oferite standard centuri pretensionate reglabile pe înaltime, iar airbagurile laterale sunt optionale. Recunoasterea automata a scaunului de copil si scaunele de copii integrate sunt disponibile de asemenea. Soferul si pasagerul sunt protejati de noi airbaguri laterale, care acopera întreaga parte laterala a corpurilor. Airbagurile cortina pentru cap sunt standard.

COMAND Online – sistemul multimedia cu acces Internet

Noua Clasa B ofera acces la Internet în masina, sistemul de comanda vocala LINGUATRONIC, doua sisteme de navigatie disponibile la preturi diferite si un sistem de control ergonomic, foarte intuitiv. Sistemul poate fi operat din controllerul rotativ, amplasat în fata cotierei dintre scaune, la fel ca la celelalte modele ale gamei Mercedes-Benz. Folosind COMAND Online, clientii pot accesa pagini de Internet sau pot folosi aplicatii preinstalate cum ar fi  “Weather”.

Viitorul este aici: conceptul modular “ENERGY SPACE”

Conceptul modular “ENERGY SPACE” dezvaluie faptul ca noua Clasa B este gata sa primeasca sisteme de propulsie cu energii alternative. Anumite componente ale podelei pot fi modificate pentru ca masina sa fie echipata, de exemplu, cu un motor electric, iar spatiul de sub bancheta din spate poate fi modificat pentru a putea adaposti bateriile unui sistem de propulsie hibrida sau electrica.

Mai multe detalii despre Mercedes-Benz se gasesc la adresele www.mercedes-benz.ro, www.media.mercedes-benz.ro
 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto