01.26.2022 8:49

Un nou model low-cost de la Volkswagen

Volkswagen (VW) intentioneaza sa lanseze in 2018 un model low-cost in China si posibil si in alte regiuni, a afirmat directorul general al grupului german, Martin Winterkorn, intr-un interviu acordat, duminica, publicatiei ‘Bild am Sonntag’, transmite Reuters.

 
Free-Download-Volkswagen-Wallpaper-HD-Logo--768x300

Volkswagen ocupa primul loc in topul principalilor producatori auto straini din China, dupa vanzari. Cel mai mare producator auto european se gandeste de cativa ani la acest model low-cost, insa dificultatile de pana acum in obtinerea reducerilor de costuri au impiedicat aprobarea proiectului. Analistii estimeaza ca Volkswagen va urma exemplul dat de Renault cu brandul low-cost Dacia.

‘Vom aduce pe piata un model low-cost in 2018, un SUV, un sedan si un hatchback. Vehiculele vor fi construite in China si vor costa intre 8.000 de euro (8.930 dolari) si 11.000 de euro’, a declarat seful VW.

Anterior, compania germana anuntase ca are ca obiectiv un model low-cost cu un pret cuprins intre 6.000 si 8.000 de euro.

Alte piete potentiale pentru acest model includ Europa de Est, statele baltice, India, America Latina si Africa.

Profitul Volkswagen a depasit estimarile analistilor in primul trimestru din 2015, datorita reducerilor de costuri si imbunatatirii pietei auto europene. In perioada ianuarie – martie 2015, profitul operational a urcat cu 17%, la 3,33 miliarde de euro (3,65 miliarde de dolari), in timp ce analistii se asteptau la 3,12 miliarde de euro.
Citeste mai mult. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto