07.05.2020 8:04

Motorul Anului în Lume 2007

Premiile Motorul Anului în Lume 2007: TSI de la Volkswagen iese din nou în evidenta


Premiile Motorul Anului în Lume 2007: TSI de la Volkswagen iese din nou în evidenta 

Gratie TSI, Volkswagen câstiga pentru al doilea an consecutiv


Wolfsburg, 9 mai 2007. Triumf la cel mai înalt nivel: Cu un avantaj categoric, versiunile de 103 kW si 125 kW ale mult apreciatului TSI s-au impus la Premiile Motorul Anului în Lume 2007, la categoria “1.0 pâna la 1.4 litri”. Concursul este privit în întreaga lume ca cel mai renumit pentru specificul sau. Juriul competitiei este format din 61 de jurnalisti din 29 de tari.


Volkswagen a reusit cu acest nou concept de motorizare sa combine injectia directa pe benzina cu un sistem inovator de supraalimentare si sa reduca capacitatea propulsorului la numai 1,4 litri. Aceasta a dus la o scadere a consumului si a emisiilor de gaze, dar în acelasi timp a crescut – gratie supraalimentarii – placerea condusului. Motorizarile TSI sunt disponibile la modelele Golf, Touran, Jetta si Golf Plus. Din luna iunie 2007, noul Golf Variant va dispune si el de tehnologia TSI.


Modelul Golf demonstreaza cel mai bine cât de evidente sunt avantajele motorizarii TSI si cât de scazut este consumul: motorul de 103 kW / 140 CP accelereaza, pâna la 100 km/h, în 8,8 secunde, atinge o viteza maxima de 205 km/h si are un consum mediu de 7,1 litri la 100 km.
În trafic extraurban, consumul ajunge la numai 5,7 l/ 100 km. La fel de pozitiv este bilantul si în cazul motorului TSI ce dezvolta 125 kW / 170 CP, care echipeaza modelul Golf GT: doar 7,9 secunde pentru accelerarea pâna 100 km/h, o viteza maxima de 220 km/h si un consum mixt de 7,3 litri la 100 km. Ambele versiuni Golf pot dispune – ca orice model echipat cu tehnologie TSI – de cutie de viteze automata cu dublu ambreiaj DSG.


Pentru Volkswagen, TSI si DSG reprezinta factori importanti în dezvoltarea pe termen lung a ofensivei privind propulsia. Urmatorul sistem de înalta clasa se afla deja în faza finala a dezvoltarii si va putea fi lansat pe piata în cursul acestui an. Motor TSI cu puterea de 90 kW / 122 CP va reprezenta o premiera mondiala prin montarea transversala, în combinatie cu o cutie de viteze DSG cu sapte trepte, la automobilele din clasa compacta si cea medie.


sursa: Autoworld

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto