07.14.2020 7:16

Motorul anului 2.0 TFSI

Succesul de anul trecut a fost reconfirmat. 2.0 T cu tehnologia FSI este “Motorul Anului”


2.0 T cu tehnologia FSI este “Motorul Anului”

Succesul de anul trecut a fost reconfirmat
2.0 T cu tehnologia FSI este “Motorul Anului”


Pionieratul marcii Audi în domeniul injectiei directe pe benzina a primit o noua recunoastere la nivel mondial. Un juriu format din 56 de jurnalisti de prestigiu din 26 de tari au acordat propulsorului 2.0 TFSI premiul “Motorul Anului” pentru a doua oara la rând.


Audi este primul producator din lume care a combinat injectia directa pe benzina cu supraalimentarea în productia de serie. Motorul 2.0 TFSI si-a început povestea de succes o data cu modelul Audi A3 Sportback. În prezent, propulsorul echipeaza si modelele Audi A4 si A6. Unitatea este disponibila în trei versiuni, cu puteri cuprinse între 170 si 220 cai-putere.


Juriul a fost impresionat de puterea motorului si nivelul ridicat de oportunitati din viata de zi cu zi. Platoul deosebit pe care se înregistreaza cuplul maxim permite pe de o parte un stil de condus eficient din punct de vedere al consumului, iar pe de alta parte este necesara o minima accelratie pentru a produce un raspuns energic si o putere spontana considerabila.


Cu tehnologia FSI, carburantul este împins direct în camera de combustie. Injectorul, localizat în chiulasa pe partea admisiei, este servita de o pompa de mare presiune actionata de arborele cu came si de un rezervor de presiune distribuit la toti cilindrii – sistemul common rail.


Motorul turbo atinge un raport de compresie 10,5:1, date care în mod normal nu pot fi atinse decât de motoarele atmosferice. Acest avantaj, precum si cele ale injectiei directe pe benzina joaca un rol major în cresterea eficientei termodinamice comparativ cu motoarele cu injectie multipunct, respectiv a celor turbo conventionale.


sursa: Porsche Romania

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto