- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Motorina sau benzina? Care e mai avantajoasa pentru tine?

Posted By Andreea Fagadar On 14 august 2014 @ 10:45 In Articole,Benzinarii auto | No Comments

Un motor diesel consuma cu 25% mai putin carburant insa motoarele cu aprindere prin scanteie sunt mai avantajoase din punct de vedere al pretului de achizitie si al costurilor. Daca calatoriti mult, mai rentabil este un motor diesel, in caz contrar alegeti un motor cu aprindere prin scanteie, va sfafuiesc specialistii Bosch.

Ambele sisteme de propulsie prezinta propriile avantaje: Pentru a decide intre cele doua variante de propulsie, un conducator auto trebuie sa aiba in vedere mult mai multe decat numarul de kilometri parcursi anual.

„Avantajele celor doua sisteme de propulsie pot fi observate la clase diferite de autovehicule. Un motor modern cu aprindere prin scanteie poate contribui la un consum scazut pentru autovehiculele de dimensiuni mici, cu preturi accesibile, in timp ce un motor diesel avansat, aflat in dotarea unui autovehicul break spatios, poate asigura un consum scazut si un nivel ridicat de placere la condus“, afirma Dr. Rolf Bulander, membru al consiliului de administratie al Robert Bosch GmbH.

Avantaje similare pot fi observate si in alte segmente: in cazul autovehiculelor sport, motoarele moderne cu aprindere prin scanteie impresioneaza datorita reactiei imediate, in timp ce motoarele diesel cu un cuplu ridicat impresioneaza in SUV-urile de mari dimensiuni.

Grafic informativ: Pentru a ajuta conducatorii auto sa ia decizii, Bosch pune la dispozitie informatii sintetizate. In graficele informative sunt prezentate avantajele celor doua sisteme de propulsie, iar persoanele nehotarate pot decide daca un motor diesel sau un motor cu aprindere prin scanteie se potriveste mai bine profilului individual de condus.

benzina-bani [1]

Vezi articolul original. [2] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/motorina-sau-benzina-care-e-mai-avantajoasa-pentru-tine.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2014/08/benzina-bani.jpg

[2] Vezi articolul original.: http://www.dailybusiness.ro/stiri-auto/masina-pe-benzina-sau-pe-motorina-vezi-care-e-mai-avantajoasa-pentru-tine-102622/

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.