05.25.2020 8:59

Motorhome Napoca Rally Team

Sambata, 24 februarie 2007, la Cluj-Napoca, a avut loc lansarea oficiala a echipei Motorhome Napoca Rally Team.


Lansare Motorhome Napoca Rally Team


Sambata, 24 februarie 2007, la Cluj-Napoca, a avut loc lansarea oficiala a echipei Motorhome Napoca Rally Team.


In cadrul evenimentului desfasurat in clubul “La Liga” s-a prezentat componenta echipei, masinile de concurs si totodata s-a anuntat parteneriatul intre echipa de raliuri si clubul de fotbal CFR Cluj 2007.
Lansarea s-a desfasurat in prezenta a peste 200 de invitati, sponsori si autoritati locale.


A luat cuvantul Marco Tempestini, poreclit “Tempesta” (cuvantul italian pentru “furtuna”), presedintele echipei de raliuri si omul care a facut posibila alinierea la startul in Campionatul Roman de Raliuri a celor sase echipaje sub acelasi nume, Iuliu Muresan, presedintele clubului de fotbal CFR Cluj 1907, Marius Nicoara, presedintele Consiliului Judetean Cluj si Dumitru Rusanescu, secretar general FRAS (Federatia Romana de Automobilism Sportiv).


Tempesta a prezentat obiectivele echipei pentru sezonul 2007: castigarea campionatului la echipe. A subliniat implicarea Motorhome in educarea conducatorilor auto si constientizarea diferentei intre un raliu si drumurile publice, si a anuntat parteneriatul cu echipa de fotbal CFR Cluj. Totodata a aratat intentia Motorhome de a reprezenta cu succes orasul Cluj in Campionatul Roman de Raliuri, in competitii europene si chiar mondiale.


Iuliu Muresan a confirmat parteneriatul CFR Cluj – Motorhome, si a subliniat faptul ca ambele echipe se lupta pentru titlu, fiecare in sportul ei. CFR Cluj aniverseaza anul acesta centenarul, avand dupa vacanta de iarna un lot mult intarit prin venirea mai multor “stranieri” la echipa.


Marius Nicoara, presedinte al Consiliului Judetean Cluj, vechi pasionat de automobilism (primul oficial de raliuri la varsta de 16 ani din Romania), si-a aratat aprecierea pentru initiativa si a promis sprijinul autoritatilor pentru motorsportul Clujean.


Dumitru Rusanescu, secretarul general FRAS, a subliniat dorinta Federatiei de a vedea cluburi puternice de automobilism in fiecare judet.


Componenta echipei este:
• Marco Tempestini / Dorin Pulpea – Subaru Impreza STi N12 – grupa N
• Bogdan Marisca / Sebi Itu – Mitsubishi Evo 9 – grupa N
• Danny Ungur / Petru Jucan – Subaru Impreza STi N11 – grupa N
• Alexandru Mitroi / Valentin Hard – Citroen C2 R2 – grupa A
• Gunther Graef / Cristian Cibu – Toyota Celica ST165 – Grupa H
• Bogdan Stanoiev / Danut Hatigan – Dacia Nova – grupa N1.6


Anterior lansarii au avut loc doua zile de teste pregatitoare pentru inceputul campionatului de saptamana viitoare de la Brasov. Toate masinile au fost setate pentru asfalt, si echipajele sunt pregatite. Sambata, invitatii si presa s-au putut sui in locul copilotului pentru a face o tura in regim de cursa. Aceste teste denumite “Shakedown” precedeaza fiecare etapa de campionat.


Marco Tempestini:
“Sunt foarte nerabdator sa inceapa campionatul, masina este foarte buna si fiabila, si noul meu navigator este experimentat. Testele au decurs bine, totul este pregatit, si daca anul trecut cand debutam in campionatul Romanesc am ocupat locul 4, la trei puncte de primul loc, anul acesta ma lupt pentru titlu.”


Bogdan Marisca:
“Anul trecut, la toate cursele la care nu am avut probleme tehnice, am fost cei mai rapizi. Speram sa repetam experienta de acum doi ani cand am castigat campionatul. Ne place atmosfera din echipa, si suntem prieteni, cu toate ca stim ca in curand ne vom lupta intre noi pentru victorie.”


Danny Ungur:
“Ma bucur sa am asigurata masina si suportul tehnic pentru intreg sezonul, pentru ca anul trecut l-am inceput in postura de spectator. Masina este super, si nu avem ordine de echipa, prin urmare ma lupt pentru victorie.”


Gunther Graef:
“Folosim aceeasi masina de anul trecut, cu care am iesit campioni la grupa noastra. Daca totul merge bine, titlul la grupa H este al nostru.”


Alexandru Mitroi:
“Noua masina si sprijinul Citroen Sport ne dau sperante la titlul grupei A. Lupta va fi dura, pentru ca adversarii se dau pe o masina Super 1600, insa mergem sa castigam. Masina e o mica bomba, ieri si astazi am facut primele teste cu ea, si pana la Brasov ne vom acomoda complet.”


Bogdan Stanoiev:
“Ma bucur sa fiu membru in Motorhome si voi avea multe de invatat de la colegii mei. Masina se comporta bine, am reusit sa gasim setup-ul optim, si mergem cu incredere la Brasov, unde ne-am fixat ca obiectiv clasarea pe podiumul grupei noastre.”


Sponsorii echipei sunt:
Beta, Grupul Financiar Banca Transilvania, Flo&Jo, Iulius Mall, Electrogroup, Panasonic, Mobil 1 si MOMO.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto