09.22.2020 23:12

Motoare cu gaz pentru motociclete

Un producator de motociclete din India renunta la motorina si scade costurile cu ajutorul motoarelor cu gaz de la GE.

Cresterea pretului la combustibili îi îngrijoreaza pe motociclisti, la fel ca pe multi conducatori auto. Însa acest aspect îi preocupa si pe cei care fabrica motocicletele. Astfel, producatorii inteligenti, cum ar fi Honda Motorcycle & Scooter India Pvt. Ltd din Manesar, o sucursala indiana a companiei Honda Motors, reduc cantitatea de motorina necesara functionarii unitatilor de productie si trec la electricitatea obsinuta pe baza de gaze naturale. Fabrica indiana tocmai a înlocuit patru din cele 14 generatoare diesel cu doua motoare Jenbacher care functioneaza pe baza de gaze naturale, mai ieftine si mai ecologice.

Motoarele cu gaz fabricate de GE vor furniza fabricii 4 megawati de electricitate, aproape o treime din totalul necesar functionarii acesteia. De asemenea, motoarele GE vor asigura energia termica în unitatea respectiva. Vinay Dhingra, aflat la conducerea fabricii Manesar, a declarat ca motoarele Jenbacher au fost instalate pentru a reduce costurile cu energia si pentru „a garanta cea mai sigura si mai eficienta aprovizionare cu energie electrica si termica prin care sa poata fi acoperit necesarul de productie.” Honda estimeaza ca motoarele ar putea reduce costurile de producere a energiei cu 45%, în comparatie cu cele 4 unitati diesel scoase din functiune.

Motoarele Jenbacher de la GE sunt printre cele mai versatile si eficiente surse de energie electrica si termica. Functioneaza pe baza de gaze naturale, dar si de gaze „reziduale”, cum ar fi biogaz, gaze de fermentare a deseurilor si gaze de sinteza.

Diversi clienti, de la satul olimpic din Londra la spitale, ferme si fabrici de bere, folosesc motoarele Jenbacher de la GE pentru a produce energie electrica din gaze naturale si biogaz produs din zer de brânza, tarâte de orez, apa fermentata din fabrici de bere, chiar si din gustarile aruncate de elevi.

Motoarele Jenbacher constituie o familie de motoare cu ardere interna alternativa, care necesita mai putin combustibil în amestecul aer-combustibil pentru a ramâne pornite. La fabrica Honda din India acestea ating un randament de pâna la 61%. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto