02.26.2020 19:52

Mostenire si genealogia modelului CR-V

  • A IV-a generatie
  • Model global, vandut in 160 de tari cu vanzari totale de peste 5 milioane unitati
  • Model european construit in Europa inca din 2000
  • Eficient, functional si capabil

Lansata initial in anul 1995 la Salonul Auto de la Tokyo, Honda CR-V a fost prima generatie moderna de „SUV-uri de oras”. A devenit punctul de referinta al acestui segment aflat in continua crestere datorita dimensiunii sale practice si utilitatii excelente. Modelul CR-V a fost proiectat mai ales pentru utilizarea pe carosabil, dar avea un design tipic de SUV si calitatea pe care clientii o asteapta de la un produs Honda. Vanzarile au inceput in Europa in 1997 si modelul CR-V a devenit rapid modelul favorit al cumparatorilor. Productia modelelor europene CR-V a fost demarata in fabrica Swindon, Marea Britanie in anul 2000.

Lansata la sfarsitul anului 2001, a doua generatie CR-V a imprumutat multe elemente de la modelul original, pastrand cele mai bune calitati, cum ar fi aspectul de vehicul 4×4 si sistemul Real Time Dual Pump 4WD cu activare automata. Acest model a oferit performante si economie de combustibil imbunatatite, dobandite prin introducerea motorului Honda pe benzina 2.0 litri i-VTEC, in timp ce structura noii caroserii oferea un spatiu interior mult mai mare.

O noua crestere a vanzarilor a avut loc in anul 2005 prin introducerea apreciatului motor diesel i-CTDi. Completand perfect motorul pe benzina, puterea ridicata, cuplul motor imbunatatit au intensificat farmecul general al modelului CR-V.

In anul 2007, introducerea celei de-a treia generatii a marcat primul model CR-V ce dispunea de hayon cu deschidere verticala, o caracteristica posibila prin eliminarea rotii de rezerva de pe portbagaj. Avand o garda la sol si o lungime reduse, avand o latime mai mare decat a predecesorilor sai, acest model oferea o dinamica mai buna pe sosea. La jumatatea anului 2009 un facelift a introdus noua generatie de motoare i-DTEC si combinatia de motorizare diesel cu transmisie automata pentru prima data pe un model CR-V.

Peste 5.000.000 de unitati CR-V au fost vandute pe intregul mapamond de la lansarea sa in anul 1995 iar a patra generatie continua succesul predecesorilor sai, fiind mult mai practica si  oferind un extraordinar rafinament. Modelul care a contribuit la definirea sectorul compact SUV a fost complet reproiectat pentru piata europeana.

Pentru prima data, noul model CR-V va fi oferit in versiune cu tractiune 4×2 sau tractiune 4×4, in timp ce imbunatatirile aduse atat motorizarilor pe benzina cat si motorizarilor diesel au obtinut o reducere semnificativa a emisiilor de CO2.

Vanzarile noului CR-V vor incepe in Europa in luna octombrie 2012 si, ca si in cazul generatiei anterioare, va fi construit la fabrica Honda din Swindon, Marea Britanie.

Ryouji Nakagawa, Large Project Leader (LPL) pentru CR-V a comentat:
“Prima generatia si-a propus sa combine cele mai bune elemente ale unui vehicul si ale unui SUV. Pentru noul CR-V, am realizat acum un echilibru perfect, centrat intre eficienta unui autovehicul si functionalitatea si securitatea unui SUV. Astfel, am creat un model eficient, versatil si capabil.” 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto