- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Modelul Ford Fiesta sa va produce la Craiova

Posted By Andreea Fagadar On 23 februarie 2014 @ 9:00 In Articole,Dealeri Auto | No Comments

Productia firmei de automobile Ford pentru marca Fiesta ar putea fi mutata partial în Romania, intrucat fabrica din orasul german Köln ar urma sa fie nevoita sa economiseasca drastic, dupa ce filialele europene ale companiei au inregistrat pierderi de 1,2 miliarde de euro in 2013.

ford-fiesta-1_2 [1]

Cotodianul Build a publicat informatii potrivic carora un nou model de afaceri ar presupune mutarea unei parti a productiei la fabrica Ford in Craiova.

 

Mutarea productiei ar fi motivata in primul rand de costuri, la noi cheltuielile pentru salarii si consumul de energie fiind semnificativ mai mic. Sefii Ford afirma ca cei care muncesc in tura de noapte castiga cu 500 euro mai mult decat coleii din turele de zi. Din 2017, ameninta mutarea partiala la fabrica Ford din Craiova, intrucat acolo ar urma ca productia sa fie mult mai ieftina.

Bild constata ca salariile din Romania sunt platite la nivelul de 5 euro pe ora, ceea ce reprezinta numai 10% din costurile totale suportate in Germania. Astfel, romanii pot construi, cu salarii mai mici, un Ford Fiesta cu 1.300 de euro mai ieftin decat colegii din Köln. In cele doua fabrici muncesc la productia Ford Fiesta cate 4.000 de angajaţi.

Bild aminteste ca, din cauza crizei vanzarilor, gigantul automobilistic care are 80 de fabrici in toata lumea, cu 165.000 de angajati, are de gand sa reduca numai in Europa 6.000 de posturi din totalul de 47.000.

2008 Ford Fiesta 5Door [2]

Citeste mai mult aici. [3] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/modelul-ford-fiesta-sa-va-produce-la-craiova.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2014/02/ford-fiesta-1_2.jpg

[2] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2014/02/Picture-of-the-2008-model-Ford-Fiesta.jpg

[3] aici.: http://www.auto-business.rogoogle.com/

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.