01.19.2020 19:02

Modelul Ford Fiesta sa va produce la Craiova

Productia firmei de automobile Ford pentru marca Fiesta ar putea fi mutata partial în Romania, intrucat fabrica din orasul german Köln ar urma sa fie nevoita sa economiseasca drastic, dupa ce filialele europene ale companiei au inregistrat pierderi de 1,2 miliarde de euro in 2013.

ford-fiesta-1_2

Cotodianul Build a publicat informatii potrivic carora un nou model de afaceri ar presupune mutarea unei parti a productiei la fabrica Ford in Craiova.

 

Mutarea productiei ar fi motivata in primul rand de costuri, la noi cheltuielile pentru salarii si consumul de energie fiind semnificativ mai mic. Sefii Ford afirma ca cei care muncesc in tura de noapte castiga cu 500 euro mai mult decat coleii din turele de zi. Din 2017, ameninta mutarea partiala la fabrica Ford din Craiova, intrucat acolo ar urma ca productia sa fie mult mai ieftina.

Bild constata ca salariile din Romania sunt platite la nivelul de 5 euro pe ora, ceea ce reprezinta numai 10% din costurile totale suportate in Germania. Astfel, romanii pot construi, cu salarii mai mici, un Ford Fiesta cu 1.300 de euro mai ieftin decat colegii din Köln. In cele doua fabrici muncesc la productia Ford Fiesta cate 4.000 de angajaţi.

Bild aminteste ca, din cauza crizei vanzarilor, gigantul automobilistic care are 80 de fabrici in toata lumea, cu 165.000 de angajati, are de gand sa reduca numai in Europa 6.000 de posturi din totalul de 47.000.

2008 Ford Fiesta 5Door

Citeste mai mult aici. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto