02.23.2020 17:06

Mini Cooper S Cabrio de la 22.258 euro

Cu plafonul pliabil si cu un propulsor vivace, Mini atrage privirile ca un magnet. Micul vehicul poate deveni visul de-o vara al multor clienti dornici sa epateze, doar ca in calea implinirii sta un impediment major – pretul piperat.

In varianta testata de Capital, Cooper S, micul Mini Cabrio a dovedit o sportivitate greu de banuit. Atat acceleratia, cat si manevrabilitatea si stabilitatea sunt la cele mai inalte cote, iar motorul care dezvolta nu mai putin de 184 CP este silentios si capabil sa asigure rezerve de forta oricand este necesar. Este insa demn de mentionat faptul ca performantele incontestabile ale propulsorului se traduc si printr-un consum de carburant care, in ciuda cifrei date de producator, tinde spre 8 litri/100 km in regim mixt. Daca despre stilul inconfundabil al Mini avem numai cuvinte de lauda, confortul oferit celor patru potentiali ocupanti ai vehiculului este o cu totul alta poveste.

Suspensia dura, caracteristica masinilor sport, combinata cu soselele proaste din Romania si cu scaunele aratoase dar, de multe ori, inconfortabile, pot crea ceva probleme atunci cand sunt parcurse distante mai lungi. De asemenea, spatiul pentru picioarele pasagerilor din spate este infim, iar cel destinat bagajelor, de asemenea. Acest inconvenient poate fi depasit doar daca aspectuosul Mini Cabrio este utilizat doar de doua persoane, in acest caz volumul portbagajului atingand chiar si 660 de litri. Tot la minusuri trebuie trecut si zgomotul care patrunde in habitaclu. Indiferent daca plafonul este pliat sau nu, ai senzatia ca una dintre cele doua usi a ramas deschisa.

Varianta testata de Capital are un pret de baza de 30.070 euro, insa, accesorizata din plin, a ajuns la 39.489 de euro. Cel mai ieftin Mini Cabrio (One – 98 CP) poate fi achizitionat 22.258 euro. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto