03.29.2020 19:05

Mercedes-Benz SLS AMG GT3

Dunlop prezinta Mercedes-Benz SLS AMG GT3 în parteneriat cu AMG Customer Sports

Dunlop expune la Salonul International Auto de la Geneva modelul Mercedes-Benz SLS AMG GT3 împreuna cu partenerul sau tehnic AMG Customer Sports. Modelul SLS AMG GT3, echipat cu anvelopele de curse Dunlop Sport Maxx, a câstigat una dintre cele mai mari si dure curse din lume în 2013 – cursa de 24 de ore de la Nürburgring–, înregistrând prima victorie pentru Mercedes-AMG în aceasta cursa. Dunlop continua sa dezvolte anvelope de curse pentru Mercedes-AMG si pentru provocarea unica pe care o reprezinta Nürburgring-ul, cu obiectivul clar de a obtine din nou victoria în aceasta cursa de 24 de ore.

Dunlop a fost implicat în aplicatiile pentru curse ale Mercedes-Benz SLS AMG GT3 si a fost primul producator de anvelope ales partener tehnic pentru AMG Customer Sports. Dunlop a facut câteva ajustari cheie înainte de cursa din 2013, pentru a oferi mai multa aderenta si o putere mai mare de frânare, performanta anvelopelor de curse de la Dunlop fiind un element cheie în succesul obtinut în solicitantele curse de pe Nürburgring si în securizarea prestigioasei victorii si în obtinerea acestui prestigios titlul din lumea curselor de anduranta.

D75_4412m

Pista Nürburgring Nordschleife este unica, cu 33 de viraje la stânga, 40 de viraje la dreapta si linii drepte de viteza, cu urcusuri si coborâri. Pilotul Jackie Steward a botezat aceasta pista Green Hell, deoarece este una dintre cele mai dure si mai provocatoare piste, cursa de aici fiind si una dintre cele mai lungi, curse din lume, iar suprafata ei prezinta numeroase tipuri diferite de asfalt.

De la ultima victorie, Dunlop s-a înrolat într-un program intensiv de dezvoltare pentru a face urmatorul pas necesar într-una din putinele curse în care mai este înca o competitie deschisa între producatorii de anvelope, în loc sa se dedice mandatarii unei anvelope standar de control, asa cum se întâmpla în Formula 1. Concentrarea Dunlop este pe dezvoltare în tot ceea ce înseamna feedback-ul directiei, performanta pe timp de vreme rece si sporirea si mai mult a durabilitatii astfel ca masina sa poata concura pentru cât mai mult timp la un nivel maxim de peformanta între pit stop-uri.

D75_4547m

Combinatia excelentei distributii a greutatii, cu centrul de greutate lasat mai jos, cu puterea de trac?iune, cu aerodinamica eficienta si un sistem de securitate exemplar caracterizeaza modelul Mercedes-Benz SLS AMG GT3. Acesta combina un pachet tehnologic de pionierat cu un schelet de aluminiu, un motor frontal mediu AMG de 6,3 litri V8, o transmisie de curse în 6 trepte si o cutie de viteza secventiala, iar anvelopele de curse Dunlop Sport Maxx sunt special pregatite pentru a se potrivi acestor caracteristici.

“AMG Customer Sports este un partener cheie pentru noi la Dunlop, si împartatim acelasi angajament fata de durabilitatea si performanta de exceptie. Lucram împreuna îndeaproape ca sa atingem din nou performanta de succes din cursa de 24 de ore de la Nürburging din 2013, si expunem acest vehicul spectaculos la Geneva pentru a spune povestea parteneriatului nostru si a ambitiilor noastre comune,” a spus James Bailey, Director de Relatii Publice si Comunicare, Dunlop Motorsport EMEA

AMG-GT

Pentru mai multe informatii despre Goodyear si Dunlop la Salonul International Auto de la Geneva, vizitati www.goodyear-press.com sau urmariti-ne pe Twitter la @goodyearpress.

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul auto de zi cu zi.

Întotdeauna având ca scop maximizarea placerii de a conduce, Dunlop ofera tuturor tipurilor de motorizari performanta si durabilitatea celor mai noi tehnologii pentru anvelope, incluzând anvelope cu tehnologia RunOnFlat, care este potrivita vehiculelor câstigatoare de premii precum Mini, BMW Seria 1, Seria 3, Seria 5/6, X5/X6 si altele.

Multi dintre producatorii mondiali de top de masini, incluzând  Alfa Romeo, AMG, Audi, Bentley, BMW, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz, VW si Porsche, folosesc Dunlop ca echipare originala.Pentru mai multe informatii despre Dunlop, vizitati www.dunlop.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto