09.28.2020 1:19

Mercedes-Benz interzis in Franta

Pentru ca Mercedes-Benz a decis sa ignore o decizie a Uniunii Europene legata de interzicerea unui gaz refrigerant utilizat pe sistemele de climatizare ale modelelor A, B, CLA si SL, administratia franceza a blocat inmatricularile masinilor in cauza produse dupa 12 iunie 2013.

In discutie se afla toate exemplarele A-Klasse, B-Klasse, CLA si SL construite dupa 12 iunie 2013, acestea utilizand gazul refrigerant R134a, interzis la inceputul acestui an de Uniunea Europeana din cauze ecologice.

Conform reprezentantilor comisiei de mediu a Uniunii Europene, gazul R134a prezinta un risc de reincalzire climatica (PRP) de peste 150 (echivalent al 150 de kilograme de CO2), ceea ce contravine cu normele metodologice in vigoare in 2013 in Europa.

Daca toti ceilalti producatori auto au decis sa inlocuiasca – in unele cazuri inca din 2008 – gazul refrigerant R134a cu gazul HFO-1234yf (produs de Honeywell si Dupont si care vine cu un PRP 4), Mercedes-Benz a anuntat in luna septembrie a anului trecut ca nu are de gand sa modifice masinile sale din cauza faptului ca gazul cel nou este periculos, fiind extrem de inflamabil si emitand gaze toxice in atmosfera in cazul in care ia foc. Chiar daca testele ulterioare ale Uniunii Europene si ale celor de la Opel au contrazis pozitia Mercedes, germanii de la Mercedes-Benz au continuat sa utilizeze gazul vechi, R134a, pe unele dintre cele mai vandute modele ale sale.

Sursa: automarket.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto