09.24.2020 23:53

Mercedes Benz G Class sau G Wagen

Mercedes-Benz G-Class sau G-Wagen (cum se numea 1979-1994), pe termen scurt pentru Geländewagen (sau vehicul cross-country).

Este un vehicul  sport  vehicul militar pe  patru roti (SUV) produse de Puch, in Austria pentru constructorul german Mercedes-Benz. G-Wagen este caracterizat prin stilul sau sobru si linear si constructia de la  corplacadru. Acesta utilizeaza trei diferentiale complete de blocare, si este una dintre putinele vehicule care are  o astfel de facilitate.

In ciuda introducerii unei inlocuire destinate, unibody SUV crossover Mercedes-Benz GL-Class in 2006, G-Class este inca in productie si este cel mai lung produs Mercedes-Benz din istoria Daimler, cu un interval de 32 de ani.


Clasa G a fost dezvoltat ca un vehicul militar de la o sugestie a Sahului Iranului in momentul in care un actionar mare oferit pentru  Mercedes o versiune civil in 1979.

In acest rol, este uneori mentionata ca Wolf si LAPV Enok. G-Class a fost vandut sub numele de Puch in anumite piete. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto