09.30.2020 16:30

Maybach doar pentru milionari si politicieni

Grupul Daimler relanseaza Maybach special pentru milionari si politicieni 

Grupul auto german Daimler intentioneaza sa relanseze marca de lux Maybach, în ideea de a se adresa clientilor înstariti, a declarat o sursa din interiorul companiei, transmite Reuters.

Noul Maybach ar urma sa fie prezentat în luna noiembrie atât la salonul auto de la Guangzhou cât si la cel din Los Angeles, urmând sa coste mai mult decât dublu fata de actualul model de top Mercedes-Benz S600, care se comercializeaza pentru 165.000 Euro (228.000 dolari), a mai spus sursa. De asemenea, Mercedes Maybach va fi mai lung cu 20 cm fata de versiunea extinsa a S-Class, devenind cea mai lunga limuzina din gama Mercedes, pâna la lansarea unei versiuni si mai lungi denumita Pullman.

Daimler a oprit productia limuzinelor Maybach în 2012, dupa ce eforturile destinate comercializarii unor masini bazate pe un design unic si pe un pret de cost de 380.000 de dolari nu au avut succes în rândul clientilor. Doar 200 de automobile Maybach au fost vândute în 2011, însa în rândul clientilor s-au aflat celebritati precum miliardarul rus Roman Abramovici, muzicianul Jay-Z si regele Spaniei.

maybach-01

Sursa citata de Reuters sustine ca grupul auto german dezvolta în prezent si o limuzina de stat denumita Mercedes-Benz Pullman, care ar urma sa coste pâna la un milion de dolari, în versiune blindata, si care va fi destinata transportului politicienilor. Acest model ar urma sa fie mai lung cu un metru fata de actuala versiune S-Class.

Modelul original Mercedes-Benz Pullman 600, lansat de constructorul german la salonul auto de la Frankfurt din 1963, avea o lungime de peste 6 metri si o viteza maxima de 200 de kilometri pe ora. Acest automobil s-a dovedit foarte popular în rândul dictatorilor precum Idi Amin, Sahul Persiei Reza Pahlavi, Nicolae Ceausescu si Josip Broz Tito.

Maybach

citeste articolul integral in Money.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto