- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Maşinile albe sunt cele mai vândute

Posted By Roxana Andreica On 26 noiembrie 2012 @ 13:21 In Articole | No Comments

Albul este cea mai căutată culoare la maşinile noi vândute pe plan mondial, fiind urmată de argintiu şi de negru, conform celui mai recent studiu al furnizorului de vopsele auto PPG Industries, relatează adevarul.ro [1]

Majoritatea europenilor (23%) care îşi cumpără o maşină preferă ca aceasta să fie albă. La fel stă situaţia şi în regiunea Asia-Pacific (23%) şi în America de Nord (21%)

Tot în proporţie de 23% este preferat argintiul în regiunea Asia-Pacific. În America de Nord argintiul este preferatul a 16% dintre cei care cumpără o maşină, iar în Europa de 13%.

După alb, şi înaintea argintiului, europenii preferă negrul(21%) şi griul(17%). Şi în America de Nord şi regiunea Asia-Pacific este preferat negrul după alb (19%).

Autorii studiului susţin că din culorile rare, tot mai popular este auriul, iar paleta de culori devine tot mai diversă, la cererea consumatorilor. 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/masinile-albe-sunt-cele-mai-vandute.html

URLs in this post:

[1] adevarul.ro: http://www.adevarul.ro/financiar/Vanzarile_de_masini-in_functie_de_culori-_albul_si_argintiul_predomina_peste_tot_0_816518405.html#

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.