06.21.2021 0:41

Masini inmatriculate in Bulgaria

Masinile inmatriculate in Bulgaria nu constituie un subiect nou. Taxele de inmatriculare mult prea mari din Romania, au impins multi cetateni romani sa-si inmatriculeze masinile in Bulgaria. Aici, taxele de prima inmatriculare sunt aproape de 8 ori mai mici fata de cele din Romania.

Autoturismele sunt inmatriculate pe numele unui cetatean bulgar, care primeste in schimbul acestui serviciu intre 25-50 de euro. Acest cetatean semneaza o procura cu care romanul poate sa conduca masina. Bineinteles, aceasta procedura este ilegala, si tocmai din acest motiv autoritatile au inceput deja sa controleze persoanele care au inmatriculate mai multe autovehicule pe numele lor.

Incetul cu incetul, romanii pot spune adio masinilor inmatriculate in Bulgaria, asta deoarece atat autoritatile bulgare cat si cele romane au luat deja masuri impotriva circulatiei cu numere de Bulgaria. Astfel, romanii vor fi obligati sa-si inscrie masinile in Romania. Aceasta lege ii va afecta mai ales pe locuitorii din Sudul tarii, unde aproape jumatate din masini au numere de Bulgaria.

Potrivit legii, autovehiculele care nu au placute romanesti, pot circula in tara cel mult 30 de zile pe an. Cine nu respecta legea si va circula in Romania mai mult de 30 de zile, risca sa primeasca o amenda de 75.000 de lei, iar actele si placutele de inmatriculare vor fi ridicate si trimise inapoi in Bulgaria, unde vor fi anulate.

Chiar daca costurile primei inmatriculari sunt mult mai reduse la bulgari si totul se intampla mult mai rapid, fara prea multa birocratie, masurile luate de Guvernul Romaniei nu face decat sa  descurajeze cetatenii, acestia fiind nevoiti pana la urma sa se supuna legii si sa accepte decizia autoritatilor.

   Csilla Szentgyorgyi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto