- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Masini diesel pe ulei vegetal?

Posted By Andreea Fagadar On 1 aprilie 2015 @ 9:00 In Articole,Benzinarii auto | No Comments

Poate ai auzit si tu ca poti economisi niste bani folosind ulei vegetal in loc de motorina, dar este o idee buna? Afla la ce riscuri te expui folosind ulei vegetal si daca poti economisii intradevar.

Un litru de motorina costa in jur de 5.5 lei in timp ce uleiul de floarea soarelui poate costa si mai putin de 4 lei. Diferenta de pret poate parea interesanta pentru cei care cred ca diferenta de bani va ramane in buzunarul lor. La un plin de 50 de litri ar iesi in castig cu 75 lei. La o masina ce merge cu 50.000 de kilometri si consuma, in medie 7 litri/100 km se obtine o economie de circa 1.250 Euro.

Altii se gandesc sa foloseasca uleiul uzat, dupa o filtrare prealabila; acesta practic ar fi aproape gratuit iar economiile consistente. Totusi, nu degeaba nu folosim in mod uzual uleiul vegetal la masini. Exista niste riscuri si probleme care pot aparea cum ar fi : infundarea filtrelor, aparitia depunerilor, distrugerea elementelor metalice din cauza aciditatii crescute, consumul poate creste iar iarna pot aparea probleme la pornire din cauza vascozitatii.

masina-care-merge-cu-ulei [1]

Daca te intereseaza acest subiect poti citii mai multe detalii aici. [2]

 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/masini-diesel-pe-ulei-vegetal.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2015/04/masina-care-merge-cu-ulei.jpg

[2] aici.: http://www.promotor.ro/masini-noi/opinii/masini-diesel-pe-ulei-vegetal-merita-riscul-8-lucruri-de-stiut-14016513

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.