05.28.2020 16:09

Masina autonoma cu interior business class

Ideea unui vehicul care sa puna omul in centru atentiei a fost materializata de elvetieni si va fi prezentata in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Tehnologiile autonome au devenit prezente pe mai multe modele, insa locul soferului este in continuare la volan cu privirea in fata.

rinspeed-xchange-08

Cei de la Rinspeed vor sa schimbe filosofia si vor prezenta conceptul XchangE, un prototip 100% electric. Scaunele sunt ispirate din cabilnele business class ale avioanelor si sunt dezvoltate cu specialistii in prostetica medicala, oferind 20 de pozitii ce se muleaza pe constitutia fiecaruia. Volanul va fi ultra-tehnologizat care culiseaza de-a lungul bordului cu recunoasterea amprentelor.

rinspeed-xchange-01

rinspeed-xchange-02

 

Habitaclul este luminat de 358 de LED-uri iar instrumentele de bord folosesc alte 98 de LED-uri pentru o atmosfera relaxata, similar cu Mercedes S-Class. Plafonul din plexiglas este acoperit cu un strat special Radiant si reflecta lumina solara in culorile curcubeului.

rinspeed-xchange-04

rinspeed-xchange-06

Sistemul de infotaiment ofera navigatie, asistenta si diverse servicii utile. Ocupantii se pot delecta cu ecranul de 32 inci cu rezolutie 4K UHD controlat prin gesturi. Practic un singur habitaclul se transforma in camera de zi, sala de cinema, birou sau dormitor, in functie de cerintele si nevoile pasagerilor.

rinspeed-xchange-10

rinspeed-xchange-13

rinspeed-xchange-14

rinspeed-xchange-17

rinspeed-xchange-18

Citeste mai mult aici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto