05.31.2020 9:48

Masina automata pentru transport in comun

Navia este primul vehicul autonom pentru transport in comun si este comercializat de francezii de a Induct Europe. Este un vehicul robotizat, 100% electric ce poater gazdui opt persoane si este destinat exclusiv trasportului in zone urbane.

naviainnorobo-2

naviainnorobo-3

Acesta este recomandat pentru zone rezidentiale, campusuri, aeroporturi, mall-uri si centre de afaceri. Dispune de o suita de solutii tehnologice si poate fi solicitata la o anumita adresa de pe orice desktop sau smartphone. La bord, destinatia se poate selecta cu ajutorul unui ecran tactil.

Ste Induct

Ste Induct

 

 

 

Pentru orientare si deplasare prin oras, vehiculul foloseste o suita de senzori, lasere, giroscoape si un sistem GPS, iar evitarea obstacolelor este asigurata de camere video ale caror imagini sunt folosite pentru recrearea mediului inconjurator intr-o harta 3D. Viteză maximă este de aproximativ 20 km/h si este disponibil momentan doar pentru piata din SUA, iar un exemplar costa in jur de 250.000 de dolari.

Ste Induct

Sursa articolului. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto