07.02.2020 22:47

Mai multe SUV-uri Q pana in 2020

Audi doreste extinderea seriei de SUV-uri Q pana la finalul deceniului. Se vrea ca SUV-urile Q sa reprezinte chiar si 40% din vanzarile marcii. Cel mai bine vandut SUV al Audi a fost Q5 anul trecut, iar in piata vor aparea in urmatorii ani modele precum Q2, Q4 si Q6, spun surse din piata.

Rupert Stadler, CEO al Audi, spera ca in 2020 cand se asteapta ca vanzarile Audi sa ajunga la 2 milioane de unitati, SUV-urile sa reprezinte 33-40% din total. Anul trecut, marca din
Ingolstadt a inregistrat un nou record de vanzari, 1,45 milioane unitati, un sfert dintre aceste modele fiind SUV-uri. Cel mai vandut model din seria Q (compusa din Q3, Q5 si Q7), a fost Q5, cu 210.000 unitati.

  

Surse citate de Bloomberg sustineau ca in urmatorii ani vor fi lansate alte trei modele din seria Q (Q2, Q4 si Q6), prioritatea fiind un SUV mai mic decat Q3, pe o piata unde SUV-urile compacte si subcompacte se inmultesc rapid, contsructorii auto fiind incurajati de cererea promitatoare.

Sursa: 0-100.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto