01.23.2022 12:25

LukOil vinde tot in Ungaria, Cehia si Slovacia

Compania petroliera ruseasca Lukoil se retrage din Ungaria, Cehia si Slovacia

Cel mai mare producator privat de titei din Rusia, Lukoil, si-a vândut luni reteaua de benzinarii din 3 tari central europene în cadrul planului de optimizare care a provocat deja retragerea din Ucraina, transmit AFP si Reuters, transmite Agerpres.

Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii, compania rusa estimând ca aceasta se va finaliza pâna la sfârsitul lui 2014.

Astfel, Lukoil a vândut 44 de benzinarii din Cehia grupului energetic MOL, 75 de benzinarii din Ungaria precum si 19 din Slovacia companiei Norm Benzinkut Kft din Ungaria.

Decizia de vânzare a activelor va fost luata ca parte a efortului de optimizare a afacerilor Lukoil în domeniul pietei produselor petroliere”, se arata în declaratia companiei ruse.

Grupul MOL din Ungaria vrea sa-si extinda reteaua de peste 1.700 de benzinarii din Europa Centrala si Balcani si la începutul acestui an a achizitionat subsidiarele companiei italiene Eni SpA din Cehia, Slovacia si România.

Dupa cumpararea retelei Lukoil, MOL va avea 318 benzinarii în Cehia, având o pozitia cheie pe aceasta piata. Grupul MOL are o prezenta semnificativa si pe piata din România.

Sanctiunile impuse Rusiei de statele occidentale din cauza crizei din Ucraina vor forta Lukoil sa-si reduca programul de investitii, din cauza accesului limitat la finantare, a avertizat saptamâna trecuta directorul general al grupului petrolier rus, Vagit Alekperov, adaugând ca vor fi vândute unele active din Europa de Est pentru ‘concentrarea pe proiectele din Rusia.

lukoil
Citeste articolul integral pe Money.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto