02.26.2020 20:44

Lucruri pe care trebuie să le ştii despre Aston Martin

Aston Martin sărbătoreşte anul acesta 100 de ani de activitate în industria auto. Eleganţa şi stilul pur britanic au fost transmise mai departe cu fiecare generaţie de modele. Iată ce constituie trecutul, prezentul şi viitorul mărcii încercată adesea de-a lungul timpului.

1. În cei 100 de ani de producţie, modelele Aston Martin au beneficiat de zece embleme diferite. Ultima din ele a fost introdusă în 2003 şi este încă folosită în prezent.

2. Aripile din care este compusă sigla Aston Martin îşi au rădăcinile în Egipul antic. Acestea reprezintă o variantă stilizată a aripilor de scarabeu, care în cultura egipteană semnifică depăşirea condiţiei şi escaladarea unor noi culmi.

3. Peste 60.000 de modele au ieşit pe porţile fabricilor Aston Martin pe durata unui secol, cu o medie de producţie de 600 de maşini pe an.

4. Conform Aston Martin, aproximativ 90% dintre modelele produse începând cu 1913 există şi în prezent, fie că sunt folosite zi de zi, expuse în muzee sau ascunse prin garajele colecţionarilor.

5. De-a lungul a 100 de ani, modelele Aston Martin au luat contact cu asfaltul din şapte locaţii diferite, lucru pus pe seama parcursului tumultos al mărcii şi al schimbărilor de producţie.

6. Complexul din Gaydon împlineşte anul acesta zece ani de la inaugurare. Amplasat în locul unui fost aerodrom destinat bombardierelor Forţelor Aeriene Regale, acesta are o capacitate maximă de producţie de 7.500 de maşini pe an.

7. Există un club al proprietarilor de Aston Martin, fondat în 1935. Deşi este vorba de maşini rapide şi oameni în vârstă dar cu bani, asociaţia s-a extins în timp la 5.000 de membri în 40 de ţări.

8. Imediat de la punere în vânzare, Aston Martin One-77 a devenit cel mai scump, cel mai exclusivist şi cel mai puternic model produs vreodată de britanici.

9. Timpul necesar producerii unui singur exemplar One-77 de 750 CP este de 2.700 de ore.

10. Procesul manual de vopsire al fiecărui model Aston Martin durează între 50 şi 70 de ore.

Sursa: promotor.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto