09.29.2020 1:59

Liderul mondial în anvelope de iarna

Anvelopa Nokian este liderul mondial în anvelope de iarna, clasata în repetate rânduri pe primul loc în cadrul testelor anvelopelor si o marca Premium

În calitatea sa de lider mondial în anvelope de iarna, producatorul anvelopelor Nokian, clasat în repetate rânduri pe primul loc, ofera cele mai sigure anvelope pentru conditiile de trafic nordice. Anvelopele inovatoare Nokian din Finlanda pentru autoturisme, camioane si utilaje grele îsi demonstreaza calitatea lor superioara în mod special pe zapada, în conditii de clima rece, precum si în situatii dificile de trafic si aduc si beneficii suplimentare de durata. Pe lânga toate acestea, Nokian produce si anvelope dezvoltate în mod special pentru conditiile climaterice din Germania si vitezele mari de pe autostrazile din Germania.

Anvelopele Nokian ofera un plus de siguranta, economisesc combustibil si sunt ecologice. Compania este pe locul 1 în ceea ce priveste recunoasterea si renumele marcii în tarile scandinave, precum si în Rusia, si are are o imagine pozitiva extraordinara.

Nokian este inventatorul anvelopei de iarna

Nokian are o experienta de peste 75 de ani în conceperea, testarea si brevetarea de anvelope inovatoare, fiind inventatorul anvelopelor de iarna. Prima anvelopa de iarna a vazut lumina zilei pe o vreme cu vânt glacial si frig usturator în anul 1934. Doi ani mai târziu s-a nascut anvelopa Nokian Hakkapeliitta, conceputa pentru iernile nordice, aceasta fiind astazi una din cele mai cunoscute marci de anvelope de iarna de pe glob. Cea mai rapida anvelopa din lume Nokian WR, care atinge o viteza maxima de 270 km/h, a fost lansata pe piata de finlandezi în anul 2002. În 2007 a urmat anvelopa Nokian WR G2 care, datorita aderentei sale excelente si a protectiei exceptionale împotriva acvaplanarii pe zloata, a fost cotata în cadrul testelor pentru anvelope din Germania ca „foarte recomandabila“ si „buna“.

Anvelopele de iarna Nokian sunt câstigatoarele testelor de iarna pe 2012

Povestea de succes continua acum cu anvelopele sigure si economice Nokian WR D3 pentru autoturismele din clasele compacta, medie si mica, precum si cu anvelopele sigure si sportive WR A3 pentru automobile mari si rapide: Anvelopele de iarna Nokian sunt câstigatoarele testelor de iarna pe 2012 efectuate de revistele „Auto Bild”, „auto motor sport” si „AUTOStraßenverkehr”, unde au obtinut calificativele maxime „exemplare”, „foarte recomandabile” si „foarte bune”. În aceasta iarna, anvelopele Nokian au câstigat peste 20 de teste pentru anvelope de iarna ale revistelor auto din Germania si din întreaga Europa. Pneurile finlandeze primesc calificativul „bune” din partea ADAC si a organizatiei „test Stiftung Warentest”.

Revista „Auto Bild” lauda anvelopele Nokian WR A3: „Puncte tari: manevrabilitate exemplara pe portiuni de drum ninse, ude si uscate, ghidare laterala stabila si reactie precisa la manevrele din volan, cea mai scurta distanta de frânare pe carosabil ud si uscat, consum scazut de combustibil”. Iata cum suna si evaluarea facuta de „auto motor sport” anvelopelor Nokian WR D3: „Performante exceptionale pe zapada, distanta scurta de frânare pe carosabil uscat, comportament de rulare echilibrat”.

Anvelopa Nokian iese câstigatoare si în revista pentru autovehicule de firma „Firmenauto” (numarul 11/2012). „Foarte recomandabile” sunt declarate anvelopele Nokian si în urma testelor de iarna pe 2012 efectuate de „Auto Zeitung”, Auto Club Europa ACE, GTÜ, ÖAMTC, TCS, ARBÖ, iar „promobil”, „Firmenauto Transporter” si „lastauto omnibus Transporter” le considera „foarte bune”. Din partea „gute fahrt” primesc „Recomandarea de drum bun” pentru „cele mai bune pneuri”.

Anvelopele de iarna obisnuite Nokian au înregistrat un nou record mondial atingând pe
carosabil cu gheata o viteza maxima de 331,610 km/h.

Anvelopele Nokian sunt clasate pe primul loc în cadrul testelor germane pentru anvelope de vara 2012

Anvelopele de vara Nokian sunt de asemenea multiple câstigatoare ale testelor de specialitate, sunt foarte sigure si reduc consumul de combustibil. Anvelopele Nokian sunt clasate pe primul loc în cadrul testelor de anvelope de vara pe 2012 ale revistelor auto „Auto Bild“ (9/2012 + 8/2012), „Auto Zeitung“ (6/2012), „auto Test“ (4/2012), „gute Fahrt“ (3/2012), „Auto Bild allrad“ (4/2012), „pro mobil“ (4/2012) si „Firmenauto Transporter“ (4/2012). Cu un palmares de opt victorii în cadrul testelor pentru anvelope marca Premium Nokian din Finlanda reprezinta marca cu cele mai multe victorii. Cele mai bune calificative acordate de revistele auto germane „Auto Bild – perfecte“, „Auto Zeitung – câstigatoare“, „auto Test – câstigatoare“, „gute Fahrt – recomandabile“ si „Auto Bild allrad – perfecte“ indica în fiecare raport de testare calitatea superioara a anvelopelor de vara produse de un lider pe piata mondiala în domeniul anvelopelor de iarna. Si pneul Nokian pentru SUV este învingator în cadrul testului pentru anvelope pentru automobile de teren al revistei „Auto Zeitung“ (12/2012). Nokian s-a clasificat pe locul doi în cadrul testului efectuat de „auto motor sport“ (7/2012) obtinând calificativul cel mai bun „recomandare speciala“.

Mai multa siguranta prin inovatii: Indicator pentru adâncimea profilului pentru anvelopa de iarna cu fulg de zapada si indicator pentru adâncimea profilului cu avertizare împ otriva acvaplanarii

Un indicator de adâncime a profilului cu fulg de zapada marcat pe anvelopa de iarna Nokian WR indica adâncimea profilului sub forma de cifra de la 8 pâna la 4 milimetri. Fulgul de zapada ramâne vizibil pâna la adâncimea de 4 milimetri. Daca acesta dispare, trebuie sa va schimbati anvelopele de iarna. Indicatorul de adâncime a profilului de la Nokian la anvelopele de vara indica foarte simplu conducatorului auto adâncimea profilului prin cifre de la 8 la 2. Un indicator avertizeaza printr-un simbol sub forma de picatura asupra pericolului de acvaplanare. Daca mai ramân doar patru milimetri de profil, simbolul sub forma de picatura de apa dispare si astfel coucatorul auto este avertizat ca exista un risc crescut de acvaplanare. Aceste inovatii nu le veti regasi la niciun alt producator de anvelope.

Nokian Tyres a realizat în 2011 o cifra de afaceri de 1.456.000.000 Euro

În 2011 Nokian Tyres a raportat o cifra de afaceri de 1456 milioane de euro si un numar de 3.900 de angajati. Compania detine si reteaua de distributie de anvelope Vianor, o retea globala care dispune de mai mult de 1.000 de puncte de vânzare în 24 de tari. Actiunile Nokian Tyres sunt cotate la bursa NASDAQ OMX în Helsinki. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto