05.26.2020 1:24

Lamborghini Aventador, în noua versiunea: Roadster

Capital.ro prezintă primele imagini  cu modelul LP700-4 Aventador Roadster, preluate de la Automobili Lamborghini Holding S.p.A, companie deţinută de grupul Volkswagen.

Având în vedere succesul pe care l-a avut Aventador Coupe – peste 1300 comenzi înregistrate – Lamborghini a încercat o transformare cât mai puţin vizibilă a acestuia în Roadster.  Principalele modificări sunt sesizabile în zona pilonilor B – a fost inclus un sistem de protecţie a pasagerilor în cazul unei răsturnări -  şi a capotei motorului.  Plafonul a fost separat în două părţi care pot fi scoase cu uşurinţă şi  cântăresc aproximativ 6 kg fiecare.

La fel ca la Aventador Coupe, propulsia maşinii este realizată de  o unitate de 6,5 litri care dezvoltă 700 CP ataşată unei transmisii integrale cu şapte trepte. Pentru realizarea capotei s-au folosit materiale ultrauşoare, iar jantele sunt cu  mai uşoare cu aproximativ 10 kg. în comparaţie cu varianta Coupe. Cu toate acestea Lamborghini LP700-4 Aventador Roadster este mai greu decât Coupe-ul, şi se observă la accelerarea de la 0 la 100 km/h care poate fi făcută în 3 secunde (și nu în 2,9 sec. ca în cazul variantei Coupe). Viteaza maximă rămâne de 350 km/h.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto