12.07.2019 1:13

La multi ani VW Golf GTI !

Volkswagen Golf GTI reprezinta imaginea unei masini foarte rapide pentru clasa compacta.


La multi ani VW Golf GTI 

Volkswagen Golf GTI “Edition 30″ poate fi comandat si în România


- Perfomante îmbunatatite: motor 2.0 Turbo FSI ce dezvolta 230 CP
- Jante de 18” si schimbator de viteze cu design special
- Primele comenzi au fost deja livrate în RomâniaVolkswagen Golf GTI reprezinta imaginea unei masini foarte rapide pentru clasa compacta. Pentru a 30-a aniversare a modelului, producatorul german lanseaza pe piata o serie limitata a acestui model. Performantele motorului au fost crescute cu un cal-putere pentru fiecare an de la lansare, ceea ce înseamna ca “GTI Edition 30″ dezvolta acum o putere de 230 CP.


Pentru “Golf GTI Edition 30″, Volkswagen Individual (divizia care se ocupa cu personalizarea fiecarui automobil-comanda speciala) a dezvoltat un concept de design a carui prima prezentare a avut loc în luna mai 2006 cu ocazia manifestarii “Golf Record Day”, în localitatea germana Gelsenkirchen. Din acel moment, entuziasti din toata Europa au trimis echipei de la Wolfsburg nenumarate mesaje de felicitare: automobilul trebuie produs cu exact aceleasi caracteristici!


Prin urmare, exclusivistul modelul oferit în editie limitata pastreaza întocmai designul prototipului initial: principala caracteristica este data de jantele Detroit 18″, de culoare negru mat. Fara costuri suplimentare, clientul poate opta pentru jantele Rockingham din titan, tot cu dimensiunea de 18 toli. Alte elemente specifice de design sunt spoilerul fata si spate, pragurile laterale în culoarea caroseriei si stopurile de culoare rosu “cherry”. Pentru identificarea acestei serii speciale, pe hayon a fost montata emblema “Edition 30″.


De asemena, interiorul are design special pentu a celebra aniversarea modelului: scaunele sport sunt realizate în combinatie de piele cu tapiterie Interlagos în carouri, specific modelului GTI. Volanul cu trei spite, schimbatorul de viteze si levierul frânei de mâna sunt îmbracate în piele neagra, în contrast cu cele câteva cusaturi de culoare rosie. Inscriptia “Edition 30″ de culoare rosie poate fi gasita pe pragurile usilor si deasupra torpedoului. Covorasele cu margini de culoare rosie si, bineînteles, schimbatorul de viteze specific, de forma unei mingi de golf, completeza elementele distinctive de design.


Volkswagen “Golf GTI Edition 30″ are un pret de pornire de 26.268 euro cu TVA pentru versiunea cu cutie de viteze manuala si motor 2.0 Turbo FSI, prima masina de acest fel fiind livrata în România de dealerul Porsche Bucuresti Nord pe 6 februarie 2007. 


sursa: Autoworld Cluj-Napoca

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto