12.05.2021 19:43

La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi o maşină rulată

Atunci când cumperi o maşină rulată nu este suficient să faci doar un test drive. Iată ce trebuie să verifici dacă îţi doreşti o maşină second hand:

1. Extrem de important este ca maşina să aibă carnet de service, în care să fie înscris cât mai mult din istoricul ei. De verificat şi autenticitatea acestuia, precum şi motivele pentru care lipseşte, după caz.

2. Cere un test drive – să parcurgi cel puţin 1 kilometru cu maşina, pentru a vedea ce scârţâie, cum fac suspensiile pe şosea, ce troncăne, etc. Pune-i întrebări-cheie proprietarului în timp ce mergi, referitoare la bucşăraie, la cureaua de distribuţie şi alte elemente care cedează în timp.

3. Întreabă dacă proprietarul e dispus ca maşina să fie examinată într-un service autorizat – dacă e dispus, are o bilă albă, căci dacă maşina îţi face cu ochiul, merită să dai nişte bănuţi pentru a verifica dacă a fost lovită sau are alte probleme majore.

4. Examinează pedalele şi scaunul şoferului. Acestea nu trebuie să arate mai uzate decât indică kilometrajul de pe bord. De asemenea, verifică maneta cutiei de viteze – nu trebuie să joace în locaşul său.

5. Documentează-te pe net pentru a vedea care sunt problemele cele mai des întâlnite ale modelului dorit, iar apoi verifică-le la faţa locului: injectoare, amortizoare, bucşăraie, coloana de direcţie, pasajele de la aripi, etanşeitate, scăpări de ulei etc.

6. Verifică ce piese noi sunt pe maşină, dar mai ales de ce au fost înlocuite – dacă nu sunt consumabile, află neapărat motivele înlocuirii pieselor vechi.

7. Întreabă direct dacă maşina a fost implicată în vreun accident – reacţia vânzătorului te va ajuta să îţi dai seama dacă e sincer sau ascunde şi alte lucruri mai grave.

8. Evită samsarii care îţi vor oferi o maşină strălucind a nou, cu anvelopele date cu cola şi vopseaua polişată – de multe ori maşina ascunde probleme grave sau are vreo 100-200.000 de km în plus!

9. Faţă de preţul afişat pe maşină, propune-ţi să obţii un discount de 30% . Porneşte cu el în minte la negocieri, şi nu te opri din negociat până nu ajungi la o sumă cât mai apropiată de acest discount.

10. Rezervă-ţi suficienţi bani pentru a investi în micile reparaţii absolut inerente cumpărării unei maşini second-hand. De obicei, această sumă ajunge şi la 30% din preţul de cumpărare – de aici şi necesitatea de a trage de preţ în jos!

Sursa: promotor.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto