08.09.2020 17:41

Isuzu D-Max pune presiune pe liderii segmentului pick-up

Ascet, impetuos şi capabil, modelul nipon se laudă cu performanţe impresionante, care ar trebui să dea de gândit vedetelor din segmentul cărăuşilor cu tracţiune integrală.

Vânzările de vehicule de transport capabile să străbată aproape orice tip de drum, mai mult sau mai puţin amenajat, se află pe un trend ascendent, în ciuda crizei care afectează piaţa auto românească. Dacă în primele nouă luni ale anului trecut cei opt exponenţi ai nişei pick-up-urilor cu tracţiune integrală comercializau împreună mai puţin de 800 de unităţi, în 2012  vânzările se apropie de 1.200 de vehicule. Conform Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), cel mai căutat model din acest subsegment al pieţei este Ford Ranger, cu 326 de unităţi.

Este interesant de observat că acest vehicul a fost relansat pe piaţa autohtonă, într-o nouă versiune, cu doar şase luni în urmă, după ce dispăruse complet din ofertă. Locul doi în topul preferinţelor pentru astfel de vehicule este ocupat de Nissan Navara (253 de unităţi), la mică diferenţă de Volkswagen Amarok (228 de unităţi). Nişa cărăuşilor cu reale capabilităţi off-road este completată, în ordine, de Mitsubishi L200, Toyota Hilux, Mazda BT50, Great Wall Steed, Isuzu D-Max.

Citeste articolul integral pe capital.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto