09.28.2020 2:25

Istoria Saab – imagini speciale

La inceputul acestei saptamani, noii proprietari ai Saab au anuntat repornirea productiei. O sa aruncam o privire inapoi in istoria acestui brand iconic.

 

car_photo_486109

In aceasta saptamanaa iesit de pe linia de productie din Trollhattan noul Saab, dupa mai mult de un an.

Saab-A-Design-History-by-Wallpaper-2

 Vom arunca o privire inapoi in istoria  producatorului auto suedez.

Productia de automobile Saab a fost inradacinata intr-o firma de creare de echipamente militare pentru fortele aeriene suedeze. La acea vreme, Suedia  construia o forta de aparare pentru a proteja neutralitatea in timpul celui de-al doilea razboi mondial . Cum amenintarea sa retras, la fel nevoia de a construi avioane. Cu fabrici si  forta de munca, firma trebuia sa se ramifice.

SAAB_96_De_Luxe_1964

In 1948, Saab a construit patru Ursaab prototipuri. Designul radical a fost dezvoltat prin expertiza Aerospace a firmei, si a avut un coeficient de rezistenta mult mai mica decat orice alta masina pusa in vanzare. Un an mai tarziu, aceste prototipuri au evoluat in prima linie de productie a masinii Saab.

SAAB_92001

Spre sfarsitul anilor 1980 interesul pentru branduri premium a scazut si GM au cumparat  50 la suta din actiuni. Saab avea nevoie de investitii serioase si modernizare pentru a inlocui modelul 900.

SAAB_Sonett_I

Dar povestea nu sa terminat. In iunie 2012, un nou  holding format din National Electric Vehicle Suedia a anuntat ca a achizitionat firma in faliment. Investitia a declansat reluarea productiei in aceasta saptamana, si sefii spun ca va fi produsa o serie din toateelectricele 9-3s. Un termen initial de productie a fost vandut pentru trei agentii guvernamentale chineze.


Saab9-5FrontView1


Va redobandi Saab statutul sau iconic ca furnizor de masini din left-field? Posibil, dar cu dreptul de investitii, s-ar putea totusi sa-si recastige o parte din gloria de altadata.

 

In această săptămână, a iesit de pe linia de producție din Trollhattan noul Saab, dupa mai mult de un an. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto