05.31.2020 11:26

Istoria asistentei la parcare

20 de ani de experienta în domeniul functiilor de asistare la parcare

1989: Bosch începe sa dezvolte senzorii cu ultrasunete pentru monitorizarea spatiului de parcare din fata si din spatele autovehiculului.

1993: Ford Germania lanseaza pe piata primul sistem de asistare la parcare Bosch, ca dotare optionala pentru modelul Ford Scorpio.

1994: Mercedes-Benz include a doua generatie de senzori în dotarea standard a Clasei S.

1997: General Motors este primul producator auto din SUA care comanda senzori cu ultrasunete Bosch.

2006: Bosch creeaza primul asistent la parcare din lume care masoara lungimea spatiilor de parcare. Acesta este montat în premiera pe modelul Citroen C4 Picasso.

2008: Primul sistem semi-automat de asistare la parcare Bosch pentru autovehicule cu servodirectie electrica îsi face debutul pe modelele Mercedes Clasa A si Clasa B.

2010: Asistentul pentru vedere laterala Bosch este primul sistem de monitorizare a unghiului mort pe baza de ultrasunete din lume, acesta extinzând portofoliul de produse Bosch ce au la baza tehnologia ultrasunetelor, prin introducerea functiilor de asistenta pentru efectuarea manevrelor.

2011: Bosch lanseaza generatia a doua a asistentului la parcare. Una dintre functiile acestuia este parcarea paralela îmbunatatita. Noul asistent pentru iesirea din spatiul de parcare ghideaza autovehiculul în fata si în spate în cadrul locului de parcare pâna când soferul poate iesi în siguranta prin efectuarea unei singure manevre. Este oferit si un asistent pentru parcarea perpendiculara, care poate conduce autovehiculul într-un spatiu de parcare amplasat în unghi drept fata de directia de deplasare.

1-CC-18725 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto