04.03.2020 4:46

Intre 2 si 5 ani pentru samsarii de masini

Pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 5 ani pentru vânzătorii de autovehicule care falsifică datele sau carateristicile tehnice ale maşinilor.
Comisia pentru drepturile omului din Senat a avizat favorabil propunerea legislativa de completare a Codului Penal prin introducerea pedepsei cu închisoarea de la 2 la 5 ani pentru vânzatorii de autovehicule ce falsifica datele sau carateristicile tehnice ale masinilor comercializate. Propunerea este centrata si pe buna-credinta a cumparatorului/victimei.

Ce se intelege prin date sau caracteristici ale vehiculelor se întelege: elemente de indentificare, provenienta, modificarile si interventiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparatiilor si accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Infractiunea este introdusa în categoria celor care tin de siguranta pe drumurile publice si nu a celor care tin de patrimoniu, în conditiile în care starea proasta a unor vehicule poate reprezenta un pericol grav. De multe ori se comercializeaza masini cu kilometrajul dat înapoi, fara a se cunoaste numarul proprietarilor sau evenimentele rutiere sau accidente avute, precum si modificari aduse.

Autovehicule cu diferite probleme tehnice ajung sa circule pe drumurile publice, fara ca noul detinator sa cunoasca acest fapt-generând un pericol la adresa sigurantei circulatiei pe drumurile publice, atat pentru el, cat si pentru ceilalti participanti la tarfic.

Used 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto