09.30.2020 17:11

Infiniti M35h: limuzina electrizantă care ameninţă supremaţia nemţilor în clasa de lux

În urmă cu mai mulţi ani Lexus a in­trodus odată cu LS ideea de li­muzină hibridă, ideea unui auto­mobil elegant, confortabil, şi nu în ultimul rând, extrem de rafinat care să aibă şi un impact redus asupra mediului. Ulterior, limuzine hibride au mai apărut şi la BMW, Mercedes-Benz şi Audi. Anul trecut a venit rândul japonezilor de la Infiniti de a se impune pe segmentul limuzinelor (şi) cu motor electric.

Infiniti M35h este cel mai puternic model din gama M, având sub capotă un V6 pe benzină de 3.498 cmc care dezvoltă 306 CP la 6.800 rpm şi 350 Nm la 5.000 rpm la care se adaugă şi cei 68 CP între 1.770 şi 2.000 rpm şi 270 Nm la 1.770 rpm dezvoltaţi de motorul electric. Cum matematica în cazul modelelor hibride este puţin altfel decât cea “normală”, în final rezultă o putere maximă de 364 CP. Mai mult, acest propulsor V6 s-a regăsit şi pe Nissan 350Z, iar în prezent se mai regăseşte pe Infiniti EX35, Infiniti FX35, Infiniti M35 şi versiunea hibridă plus Nissan Fuga Hibrid.

Aşadar o limuzină hibrid cu un propulsor V6 sub capotă, propulsor pregătit pentru motor­sport.

Citeşte articolul integral pe zf.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto