05.25.2020 7:46

Inceput cu probleme!

Martin Freinademetz se afla pe locul 62 dupa cele doua etape din Portugalia.


Inceput cu probleme!

• Martin Freinademetz a intarziat 5 minute la start
• Prima cazatura pentru austriacul stabilit la Sibiu
• Martin Freinademetz este pe locul 62 dupa primele doua zile


Martin Freinademetz, austriacul care concureaza cu licenta eliberata de Federatia Romana de Motociclism, se afla pe locul 62 dupa cele doua etape din Portugalia.


Martin Freinademetz a pornit in editia a 29-a a Raliului Dakar cu o intarziere de cinci minute din cauza unor probleme cu franele motocicletei sale KTM 525 Desert Racing.
„Nu am avut un start pefect. Am plecat putin stresat de aceasta mica problema, dar odata ajuns pe traseul de nisip am uitat totul”, a spus dublul campion mondial de snowboard.


Austriacul, stabilit la Sibiu, nu s-a folosit nicio secunda de road-book pe parcursul specialei de 117 kilometri si a terminat proba pe locul 60 cu timpul de 01:44,15, la ceva mai mult de 22 de minute de portughezul Ruben Fraria, castigatorul etapei.
„Proba a fost mult mai dificila decat mi-am inchipuit. A fost imposibil sa consult road book-ul din cauza denivelarilor. Din fericire m-am orientat, fara probleme, dupa urmele celor care au trecut inaintea mea”, a spus Martin Freinademetz, pilotul care concureaza cu licenta eliberata de Federatia Romana de Motociclism.


Martin Freinademetz nu a scapat de probleme nici in ziua a doua.
La jumatatea specialei dintre Portimao si Malaga, lunga de aproape 70 kilometri, a pierdut controlul asupra motocicletei sale, la trecerea pe o portiune cu gheata, si a cazut. Incidentul l-a costat timp pretios si a terminat speciala doar pe locul 149 cu timpul de 01:19,30. 

In clasamentul general el ocupa, dupa primele doua zile, pozitia a 62-a, la aproape 39 de minute de portughezul Helder Rodrigues.
Imediat dupa aceasta proba, Martin Freinademetz a plecat spre portul din Malaga de unde se face transferul spre Maroc.
„Traseul din Muntii Atlas si prin Maroc nu este unul foarte greu din punct de vedere tehnic. Totul va deveni mult mai interesant din etapa a 6-a in Mauritania”, a spus Martin Freinademetz, organizatorul celui mai dur concurs de enduro din lume – Red Bull Romaniacs, dupa primele doua zile din Raliul Dakar. 
Startul in etapa a 3-a, dintre Nador si Er Rachidia, este programat pentru maine dimineata la ora locala 05:30.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto