08.04.2020 20:22

In cat timp se traverseaza Romania de la vest la est

Este nevoie de doua zile ca sa traversezi Romania de la Constanta la vama cu Ungaria. Drumurile proaste, lipsa autostrazilor si aglomeratia aduc pierderi enorme companiilor de transport si in final intregii economii.

un-miliard-de-euro-pentru-autostrazi-si-drumuri-nationale-in-2013-cea-mai-mare-parte-sunt-doar-restante-catre-constructori

Digi24 a facut un experiment care arata cat de greu este sa strabati tara cu un camion. Ca sa va faceti o idee, camionul a consumat 300 de litri de motorina, iar viteza medie a fost 68 de kilometri pe ora.

Din Romania se exporta aproape orice. Un TIR din vama duce in Italia 180 de sicrie. Si iata cum, asteptarea din vama Nadlac devine dupa sapte ore aproape macabra.

Digi24 a ajuns in punctul final al calatoriei, la vama Nadlac, dupa 33 de ore si 45 de minute.

In acest moment, in Romania sunt 648 de kilometri de autostrada, din care 130 au fost construiti in regimul comunist. in ultimii ani am primit doar promisiuni: 1500 de kilometri i-a promis Guvernul Boc, iar guvernul Ponta a promis 1800 de kilometri in urmatorii sapte ani.

Sursa. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto