09.18.2020 10:13

Honda va produce cate un nou motor turbo diesel de 1,6 litri la fiecare 138 secunde

Honda va produce o unitate de 1,6 litri cu o cadenta zilnica de 500 unitati, ceea ce inseamna ca va fi produs un motor la fiecare 138 secunde, la un regim de lucru in doua schimburi. Pana acum cel mai mic motor turbo diesel Honda a fost un propulsor de 2,2 litri, relateaza hotnews.ro.

Noul motor turbo diesel Honda 1.6 i-DTEC are o putere maxima de 120 Cai Putere (CP) si livreaza un cuplu maxim de 300 Newton-metru (Nm).  Targetul este piata europeana, fiind destinat utilizarii in modelele Civic si CR-V.  Noul propulsor este produs in uzina Honda din Swindon, Marea Britanie, alaturi de motorul 2.2 i-DTEC.

Unitatea 1.6 i-DTEC, cu bloc motor din aluminiu, este cu 47 kg mai usoara decat cea de 2,2 litri. S-a avut in vedere ca frecarea interna sa fie mai mica cu 40% decat cea a motorului 2.2 i-DTEC,  astfel incat uzura, consumul si emisiile sa fie mult diminuate. Grosimea peretilor cilindrilor a fost redusa la 8 mm, fata de 9 mm la motorul de 2,2 litri.

Honda lanseaza motorul 1.6 i-DTEC la zece ani de cand Renault, PSA Peugeot Citroen si Ford au motoare turbo diesel eficiente in aceasta gama de cilindree. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto