08.04.2020 10:53

Honda si BMW recheama masini in service

Honda Trading Romania recheama in service 651 de unitati CR-V din tara, iar BMW recheama in SUA 360 de unitati.

Masinile Honda, produse intre anii 2002 – 2006 in Marea Britanie, au fost rechemate in service deoarece circuitele electrice de la geamuri se pot topi si pot chiar provoca un incendiu.

“Intrerupatorul general pentru comanda geamurilor electrice are dispusa alimentarea cu curent (+) pe placa cu circuite. Prin infiltrarea apei sau a altor lichide in zona placii cu circuite se poate produce oxidarea placii cu circuite, rezultand astfel o rezistenta scazuta intre partea conducatoare de curent si minusul circuitului. Rezistenta redusa rezultata poate permite fluxului de curent circulatia intre partea pozitiva (+) a circuitului si partea negativa (-) a circuitului, fapt ce poate conduce la incalzirea excesiva a pieselor componente ale circuitului. Daca acest circuit oxidat nu se intrerupe, din cauza supraincalzirii componentelor circuitului se poate ajunge pana la situatia situatia de a aparea un fum in interior sau chiar topirea partilor componente ale intrerupatorului pentru geamuri. Acest fapt poate conduce in final pana la aparitia unui incendiu”, spune Honda.

Acest defect poate aparea in cazul in care intrerupatorul pentru comanda geamurilor este expus des la patrunderea apei de ploaie in interior.

Nici BMW nu este fara probleme. Producatorul german recheama in SUA 360 de masini ActiveE, adica versiuni cu propulsie electrica ale lui Seria 1 Coupe, pentru posibile defectiuni la sistemul de propulsie, in sensul ca etansarea dintre motorul electric si transmisie este neconforma si pot aparea pierderi de putere din aceasta cauza, anunta bmwblog.com.

In scrisorile de rechemare BMW spune ca pierderile de putere cresc considerabil pericolul de accident si acesta este motivul pentru care jumatate dintre masinile ActiveE aflate in circulatie sunt rechemate.

Sursa: 0-100.ro

  

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto