- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Harta punctelor de incarcare pentru masini electrice in Europa

Posted By Andreea Fagadar On 7 iulie 2015 @ 11:12 In Articole,Benzinarii auto | No Comments

Romania este la coada clasamentului la nivel european in ceea ce priveste infrastructura, dar si vanzarile de automobile electrice, potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile.

La nivel national sunt instalate in Romania numai 29 de puncte de incarcare, de doua ori mai putine decat in Ungaria. Pana in prezent cel mai mare investitor in instalarea de statii de incarcare pentru masini electrice este Dragan Caranovic, unul dintre actionarii lantului de restaurante Taverna Sarbului, care a instalat astfel de puncte in Bucuresti, Constanta, Drobeta-Turnu Severin, Sinaia si Timisoara, in conditiile in care el detine un automobil electric Tesla. Un punct de incarcare pentru masini electrice este evaluat la aproape 15.000 de euro.

„Am investit 2.900 de euro in fiecare statie de incarcare pentru masini electrice. am facut-o pentru clienti si pentru ca detin un automobil electric Tesla. De la statul roman nu am primit niciun ajutor pentru statii, iar clientii pot alimenta gratuit aici. Spre exemplu un „plin“ pentru Tesla (Model S are o autonomie de 400 km – n.red.) costa numai 4,5 euro“, a spus Dragan Caranovic, actionarul Taverna Sarbului.

autobusiness [1]

 

Sursa. [2]


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/harta-punctelor-de-incarcare-pentru-masini-electrice-europa.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2015/07/autobusiness.png

[2] Sursa.: http://www.zf.ro/auto/harta-europei-electrizate-romania-are-29-de-puncte-de-incarcare-la-nivel-national-pentru-masini-electrice-dintre-care-13-in-bucuresti-14536939

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.